Hrvatsko nadzemlje


Hrvatsko Nadzemlje projekt je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest. Namijenjen je prvenstveno studentima i mladim radnicima, ali otvoren je i starijim srednjoškolcima te svima koji se osjećaju mladi. Sam naziv daje naslutiti razlog nastanka projekta koji želi biti reakcija na sve one negativnosti u našemu društvu o kojima svakodnevno slušamo. Nadzemlje je tako reakcija na ono što jednim imenom možemo nazvati hrvatskim podzemljem te nastoji mladima na kreativan način ponuditi nešto pozitivno, podsjetiti ih na ljepotu dobra, poštenja i pravde, potaknuti ih da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Hrvatsko nadzemlje vraća se na scenu s temom o socijalnoj distanci: Mak' se!

Napisao/la  Hrvatsko Nadzemlje
Published: 20 Svibanj 2020

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja nakon dva mjeseca stanke vraćaju se na scenu s novom temom. Uvijek aktualni i snalažljivi, ovog puta govorit će o temi socijalne distance s izazovnim i humorističnim naslovom: 'Mak' se' koju će predvoditi doc. dr. sc. Ana Jeličić.


S obzirom na okolnosti, susret će biti zatvoren za gledatelje, ali ćete cijeli susret moći popratiti preko You tube kanala. Njihovu najavu prenosimo u cijelosti:

Iza sedam gora, sedam mora i sedam planina (znači negdi oko Zmijavaca), ️nakon dva mjeseca nerada, ležanja, debljanja i sanjanja domjenka nakon susreta, vraća se Hrvatsko nadzemlje!

ALI - smirite se, spremite patike, ne skačite pred rudo i ne zovite taxi da vas vodi u Sjemenište. Epidemiološka situacija natjerala nas je da se moderniziramo i shvatimo da ne vidimo konkretne razloge zašto nam je Šusta još uvijek potreban u Nadzemlju.

Odlučili smo se za radikalne poteze: ošišali smo don Mišu, Andriji našli curu (doduše od kartona...), Josipi kupili sat i navili ga 4 sata ranije da ne kasni (nije upalilo) i naposlijetku - skinili smo prašinu s YouTubea i Facebooka i odlučili prikazat novi susret Nadzemlja koji će biti U POTPUNOSTI ONLINE!

Znamo da ništa ne može zaminit borbu za stolicama u dvorani Sjemeništa, ali ako vam baš toliko fali taj osjećaj - postavite 3 stolice, a vas nek bude 4 i potucite se s ukućanima oko mjesta da dojam bude potpun. ️#pokušavajteovokodkuće

Šalu na stranu, skupite se u što manjem broju uživo i u što većem broju na internetu, držite distancu od ekrana (radi vida, ne radi Covid-a) i (ne)vidimo se u u srijedu 20. svibnja 2020. u 20.30 sati! Gošća predavačica bit će nam doc. dr. sc. Ana Jeličić, a tema o kojoj ovaj put iznimno pričamo je socijalno distanciranje.

Naslušali smo ga se ovih tjedana, ali znamo li o čemu se točno radi? I stvara li socijalna distanca sada, u razdoblju jenjavanja virusa, od ljudi - strance? Je li moguće živjeti bez fizičkih kontakata i koliko je pametno izbjegavati preporuke epidemiologa i okolo grliti ljude? Saznat ćemo, inače će nam Bana (opet) umrit, ta živi od zagrljaja...

Smijeha ne bi trebalo nedostajati, nakupili smo se toliko loših baza da nam i mediji zavide, a bend koji će nas zabavljati neće doć, puštat ćemo hitove iz vremena dok je don Mišo bio član Colonije. ️

Ponavljamo, srijeda 20. svibnja 2020., 20.30 sati, pripremite ekrane mobitela i kompjutera, zavalite se u najgoru fotelju i zamislite da vas žulja stolica u dvorani.

Ne vidimo ose, al veselimo im se. Link za gledanje susreta bit će dostupan na dan prikazivanja, bit će vidljiv ko znak Hollywood, ne brinite, nećete ga moć promašit.

U suradnji s Uredom za pastoral mladih splitsko-makarske nadbiskupije, vaše bucmasto Hrvatsko nadzemlje.