Hrvatsko nadzemlje


Hrvatsko Nadzemlje projekt je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest. Namijenjen je prvenstveno studentima i mladim radnicima, ali otvoren je i starijim srednjoškolcima te svima koji se osjećaju mladi. Sam naziv daje naslutiti razlog nastanka projekta koji želi biti reakcija na sve one negativnosti u našemu društvu o kojima svakodnevno slušamo. Nadzemlje je tako reakcija na ono što jednim imenom možemo nazvati hrvatskim podzemljem te nastoji mladima na kreativan način ponuditi nešto pozitivno, podsjetiti ih na ljepotu dobra, poštenja i pravde, potaknuti ih da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Susret mladih u Livnu

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 27 Studeni 2017

Hrvatsko nadzemlje i VIS Veritas Aeterna 25. studenog 2017. odazvali su se na poziv mladih iz Frame Livno, te u suradnji s njima organizirali „Susret mladih u Livnu“.

Susret je započeo programom Hrvatskog nadzemlja koje je na humorističan način, putem pet skečeva i tri filma u njihovoj produkciji, pokušalo mladima prilbližiti problematiku s kojom se svakodnevno susrećemo. Humoristični dio bio je praćen i nagovorima, kojima se ista ta problematika produbljivala, problematika ljudske mlakosti i stalnog odlaženja od Božje milosti. Njihov program kao i Svetu misu koja je potom uslijedila u župnoj crkvi Svih svetih animirao je VIS Veritas Aeterna. Svetu misu predvodio je fra Emanuel Radić, duhovni asistent članova livanjske frame. Nakon Svete mise usljedilo je druženje u pastoralnom centru, gdje su se mladi uz pjesmu i razgovore zabavljali do kasno navečer, kada su se i mladi iz Splita zaputili prema svome domu.