Hrvatsko nadzemlje


Hrvatsko Nadzemlje projekt je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest. Namijenjen je prvenstveno studentima i mladim radnicima, ali otvoren je i starijim srednjoškolcima te svima koji se osjećaju mladi. Sam naziv daje naslutiti razlog nastanka projekta koji želi biti reakcija na sve one negativnosti u našemu društvu o kojima svakodnevno slušamo. Nadzemlje je tako reakcija na ono što jednim imenom možemo nazvati hrvatskim podzemljem te nastoji mladima na kreativan način ponuditi nešto pozitivno, podsjetiti ih na ljepotu dobra, poštenja i pravde, potaknuti ih da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Valentinovo s Nadzemljem

Napisao/la  Duje Gale
Published: 17 Veljača 2016

Hrvatsko nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organiziralo je u srijedu 17. veljače u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu susret za mlade na temu “Valentinovo s Nadzemljem”. Već tradicionalno, susret s temom Valentinova nije imao standardnu strukturu kao ni gosta, već je bio zabavnog karaktera.

Susret je bio u znaku tri muško-ženska para koja su sudjelovala u zanimljivim igrama. Parovi su kroz igre pokazali koliko se dobro poznaju i slažu, ali i koliko se snalaze u vještinama inače tipičnima za suprotni spol pa su svi okupljeni imali priliku na pozornici vidjeti cure koje su pokazale koliko su vješte s nogometnom loptom (i to pokazavši zavidne vještine!), dok su se momci natjecali tko će oguliti više krumpira. Osim što su parovi pokazali kako se izvrsno slažu, nasmijali su cijelu dvoranu i dobro se zabavili, a za sve to na kraju su i nagrađeni ovisno o plasmanu.

Nadzemlje je ovaj mjesec obogatilo susret sa čak četiri filma u kojima su se, između ostaloga dotaknuli ljubavnih očekivanja koja gaje mladi parovi, ali i “surove realnosti” koja je vrlo simpatično prikazana te je izazvala val smijeha.

Pjesmom je susret popratio novoosnovani VIS “Veritas” koji pjeva nedjeljom na studentskim misama na sveučilišnom Kampusu u Splitu.

Na idućem susretu, koji je određen za 16. ožujka, tema će biti “Grijeh volim, kad zaškripi molim!” s gostom predavačem mr. don Jenkom Bulićem.

Video sadržaj