Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2

Ante Marević

Ante Marević

26 Lipanj 2017

„Lito ide mala“, tema je zadnjeg susreta mladih grada Splita ove akademske godine. Simbolično, susret se održao na prvi dan ljeta, 21. lipnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

19 Lipanj 2017

"Bez obzira koliko čovjek griješi, koliko duboko pada u grijeh, Bog i dalje održava savez s njim.", rekao je don Ante Bitunjac, župni vikar župe Svetog Spasa s Mejaša u Splitu. Don Ante je ovu nedjelju, 18. listopada, predvodio duhovnu obnovu za studente na Kampusu. Studenti su imali priliku nakon pokorničkog bogoslužja pristupiti sakramentu ispovijedi, nakon čega je uslijedila sv. Misa koju je predvodio don Ante uz koncelebraciju don Mihaela Provića, studentskog kapelana. Don Ante je u propovijedi mladima približio nedjeljno evanđelje, naglašavajući i akualizirajući Isusov poziv dvanaestorici. "Možda mi ne možemo ništa od ovoga o čemu piše evanđelist, ali možemo biti bliski bližnjemu, pomoći s malim stvarima", završio je don Ante. Na kraju duhovne obnove obratio se don Mihael koji je zahvalio don Anti što je predvodio duhovnu obnovu i upoznao mlade s ostatkom događaja za lipanj. Duhovnu obnovu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.

23 Svibanj 2017

Ovu nedjelju, 21. svibnja u studenskoj kapelici održana je duhovna obnova za studente. Tema duhovne obnove bila je: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći." (Iv 14,23).

15 Svibanj 2017

U nedjelju, 14.svibnja, u studentskoj kapelici "Bl. Ivan Merz" održana je Ćakula s duhovnikom na temu stogodišnje obljetnice Gospina ukazanja u Fatimi.

06 Svibanj 2017

Sinoć na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa odigrana je završnica Sudamja kupa. U finalu Sudamja kupa susrele su se ekipe iz splitskih župa sv. Ante s Poljuda i sv. Andrije sa Sućidra, a kao pobjednik s rezulatom 3:0 izašla je ekipa iz župe sv. Andrije sa Sućidra. U utakmici za treće mjesto gledatelji su imali priliku gledati ogled između ekipe iz župe sv. Duje i sv. Stjepana prvomučenika sa Šolte, koji je završio s pobjedom župe sv. Duje s rezultatom 2:0. Za najboljeg igrača proglašen je Damir Znaor iz župe sv. Andrije sa Sućidra. Za istu ekipu nastupao je Duje Kulušić, koji je proglašen najboljim golmanom turnira. Dok za najboljeg strijelca je proglašen Vlado Majić, igrač župe sv. Ante s Poljuda. Nagrade su podijelili Mladen Jurić, voditelj Sudamja kupa i don Jure Bjeliš, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa. Ovogodišnji turnir okupio je oko stotinu igrača i prošao je u fer i sportskoj atmosferi.

03 Svibanj 2017

Tradicionalno, u devetnici uoči proslavi svetog Dujma - zaštitnika Grada Splita, održava se Sudamja kup, nogometno natjecanje u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko–makarske nadbiskupije.

12 Travanj 2017

U utorak 11. travnja, u studentskoj kapelici „Bl. Ivana Merza“ u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema Ćakule ovog mjeseca bila je: „Retrospektiva nacionalnih susreta mladih u Hrvatskoj“, a gošča Ćakule bila je Ivana Čogelja, tajnica Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Na samome početku Ćakule mladi su izmolili službenu molitvu SHKM-a u Vukovaru, koji će se održati za nešto manje od mjesec dana. Ivana je okupljene provela kroz povijesni slijed nastanka susreta mladih u Hrvatskoj, počevši od Splita gdje se susret održao 1996. godine i na kojem je prisustovalo oko 50 000 mladih, pa sve do Dubrovnika koji je prije tri godine bio domaćih mladih katolika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva. Također, Ivana je okupljene upoznala s radom i ciljevima samog Ureda za mlade HBK-e. Ćakula je prilika da se bolje upoznamo i da se još bolje pripremimo za nadolazeći susret u Vukovaru, naglasio je don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih koji se na kraju svima zahvalio što su došli na susret, poglavio Ivani koja je predvodila Ćakula. Susret je svojim pjevanjem uljepšao VIS Veritas aeterna.

04 Travanj 2017

Velika dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa bila je pretijesna za sve koji su u subotu 1. travnja željeli poslušati koncert Hrvatskoga katoličkog radija održan u sklopu manifestacije „Dani kršćanske kulture". Glazbeni program upotpunili su Zbor Mihovil iz splitske župe sv. Mihovila s Kamena te Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Mlinac. Program je vodio urednik Glazbenog programa Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) Slavko Nedić uz Hrvatsko nadzemlje.

02 Travanj 2017

U velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa ove subote u organizaciji Ureda za pastoral mladih održana je glazbena radionica za voditelje, pjevače i svirače. Glazbena radionica započela je s uvodnom riječi dr. sc. don Mihaela Provića, povjerenika Ureda za pastoral mladih koji je sudionike i predavače pozdravio prigodnom riječju i upoznao ih s pogramom glazbene radionice. Nakon don Mihaela uslijedilo je predavanje mr. sc. fra Domagoj Volarević, asistenta na Katedri liturgike - pri KBF-u u Splitu, na temu: "Euharistijsko slavlje: (ne)mogućnosti „suvremenih“ glazbenih stilova?". Fra Domagoj je sudionici približio liturgiju i samu njenu bit i ukazao na ono što je ustinu bitno u njoj. Poseban je naglasak stavio na ono što su svi dužni učiniti da sama liturgija bude dostojna onog što ona sama jest i da je mi svojim činima ne obezvrjeđujemo.