Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Duhovna obnova na splitskom Kampusu

Napisao 
Published: 23 Lipanj 2019

U nedjelju, 23. lipnja 2019. godine, održana je posljednja u nizu u ovoj akademskoj godini duhovna obnova. Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem, ovoga je mjeseca u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu, ugostio don Ivana Urlića, vicerektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

U meditativno-glazbenoj atmosferi i sabranosti mladi su se skrušeno pripremali za sakrament svete ispovijedi, za koju su im na raspolaganju bili i don Mihael, i don Ivan. Nakon ispovijedi uslijedila je sveta Euharistija. U svojoj propovijedi don Ivan je na jedan metaforičan način mladima predočio tajnu života: „Naš je život je poput jedne utakmice, prepune faula, produžetaka, pobjeda i poraza, a mi sami dio smo jedne momčadi zvana Crkva. Dopustimo li pak Kristu da bude trener našoj momčadi, prihvaćamo njegova pravila igre po kojima nikada ne bivamo gubitnici. Ipak, da bismo Krista priznali svojim potrebno je iskustveno ga spoznati, odgovoriti sebi tko je to za nas osobno Krist, baš kao što su to učinili Kristovi apostoli, prepoznavši u Njemu lik Sina Božjega.“ Završava riječima ohrabrenja: „Svaka utakmica jedna je nepoznanica, posebno ona o kojoj nam ovisi vječnost. Biti spreman za jednu takvu utakmicu zahtjeva veliki napor, zahtjeva igrati za Kristovu reprezentaciju čiji je dres sam križ. Prihvatiti pak križ svojega života znači hrabro koračati prema cilju, prema konačnoj pobjedi.“

Na kraju svete Mise don Mihael je zahvalio don Ivanu na odazivu, te poželio studentima uspješno učenje i rješavanje nadolazećih ispita.

Svetu Misu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.