Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Duhovna obnova - "Vjerujem Gospodine! Pomozi mojoj nevjeri!"

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 24 Veljača 2019

Ured za pastoral mladih, na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem je u nedjelju, 24. veljače 2019. godine, u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu, organizirao još jednu duhovnu obnovu pod nazivom „Vjerujem Gospodine! Pomozi mojoj nevjeri!“. Duhovnu obnovu predvodio je don Alen Keri, župnik Župe sv. Petra i Pavla na Trpnju.

Uvod u duhovnu obnovu bila je kratka priprema za sakrament svete ispovijedi, za koju su mladima na raspolaganju bili don Mihael, kao i sam duhovnik. Potom je uslijedila sveta Misa. U svojoj propovijedi don Alen poziva mlade na milost opraštanja: „Čovjeku je u naravi da ljubi i oprašta onome tko mu je drag. Ipak, Gospodin nas uči kako to nije dovoljno, ne ostavljajući nam prostora da biramo koga ćemo ljubiti, već izričito nalaže kako se to treba odnositi nas sve, pa i na naše neprijatelje.“ Objašnjavajući milost oprosta, don Alen naglašava: „Veličina čovjeka nije u tome koliko se može visoko podići, nego koliko se može pred čovjekom poniziti i u toj svojoj malenosti reći – oprosti. Po našem praštanju, milosrđu i ljubavi prema drugima – po tom primjeru ćemo nekoga privesti Isusu.“ Nastavlja kako je molitva za oprost, molitva za one koji nam nanose zlo dobar početak puta praštanja: „Prije svega, dragi mladi, molite za milost oprosta u svojem srcu. Odlučite odbaciti od sebe teret ogorčenosti prema nekome koji nepotrebno opterećuje vašu dušu. Morate znati da ste upravo vi pozvani biti oni koji će svijetu donijeti Krista, baš sada, baš u ovo vrijeme, u ovim okolnostima. Stoga ljubite, oprostite, molite i budite milosrdni.“

Na kraju Euharistijskog slavlja don Mihael se zahvalio don Alenu, i još jednom podsjetio mlade na važnost milosrđa kojeg moraju njegovati prema svijetu.

Svetu Misu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.