Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Duhovna obnova za mlade na Svetkovinu Krista Kralja

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 26 Studeni 2018
U nedjelju, 25. studenog 2018. godine, na svetkovinu Krista Kralja, održala se duhovna obnova u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman. Duhovnu obnovu predvodio je don Miroslav Rubić, kapelan Župe sv. Nikola u Metkoviću.
 
Ulomak iz Matejeva evanđelja bio je uporište na koje je don Miroslav naslanjao pripremu za predstojeću svetu ispovijed, koja je imala poseban akcent na propitivanju odnosa prema drugima. „Bog ne treba naše milosrđe, jer je On taj koji milosrđe iskazuje. Ipak mi smo ti koji su pozvani na djela milosrđa prema onima koji nas okružuju. Danas je, kako Papa kaže, veći grijeh neljudskost, nego li nevjernost.“ Za sakrament svete ispovijedi je mladima na raspolaganju, osim don Miroslava, bio i dr.sc. don Mihael Mišo Prović, povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije.
 
U propovijedi je don Miroslav pobliže objasnio što je to Kraljevstvo Nebesko. „Da bismo bili građani Nebeskog Kraljevstva moramo biti istinoljubivi – zauzimati se, pa i umirati za istinu. Kraljevstvo Božje kraljevstvo je života, a mi živimo u drugačijoj kulturi - u kraljevstvu smrti, u kojem društvo pod krinkom demokracije odobrava i pristaje uz abortus, eutanaziju, i ostale oblike nepoštivanja ljudskog života. Kraljevstvo Božje, kraljevstvo je mira i ljubavi, i upravo smo mi ti koji su pozvani širiti taj Kristov nauk, pa makar i po cijenu vlastitog trpljenja.“
 
Svetu Misu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.