Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Mjesečna duhovna obnova za mlade

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 28 Svibanj 2018

U nedjelju Presvetog Trojstva, 27. svibnja 2018. godine, mnoštvo mladih okupilo se u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu, na mjesečnu duhovnu obnovu koju organizira Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem. Duhovnu obnovu pod nazivom „Krstite ih u Ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga!“, predvodio je otac Jozo Ćirko, dominikanac iz Samostana sv. Katarine u Splitu (crkva sv. Dominika u na splitskom pazaru).

Uvod u duhovnu obnovu bila je kratka priprema za sakrament svete ispovijedi. Otac Ćirko potaknuo je mlade na preispitivanje savjesti prema deset Božjih zapovijedi, i sedam smrtnih grijeha, a potom je predvodio misno slavlje.

U propovijedi se osvrnuo na dogmu Presvetog Trojstva, koja naizgled nema svoju logiku, i zbog koje je potrebna vjera kako bi ta istina uspjela zaživjeti u svačijem životu ponaosob. „Dogma Presvetog Trojstva govori o Bogu kao jednom u svojoj biti, kojeg čine tri osobe. O tome na više mjesta progovara i sama Biblija, a na poseban način u događaju krštenja Kristova na Jordanu.“ To da Presveto Trojstvo nije jedini primjer prožimanja više komponenti, pritom čineći jednu, pokazuje i sakrament svete ženidbe, u kojem muž i žena, iako fizički dva tijela, postaju jedno. „Dragi mladi, danas je vrlo lako razjediniti, ali teško je skupiti, teško je graditi!“, riječi su kojima je duhovnik završio propovijed, potičući mlade na opće zalaganje za jedinstvo svoje zajednice, koja ima biti primjer slike Presvetoga Trojstva.

Svetu Misu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.