Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nedjelja, 27. 05. u 20:00 sati
Duhovna obnova i misa za studente

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Mjesečna duhovna obnova za mlade

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 24 Travanj 2018

Nemalo puta mladi se susreću sa rečenicom „Studentski život je najbezbrižnije razdoblje čovjekova života.“ Ipak, kada dođe vrijeme ispita, malo koji student vjeruje u ovaj iskaz. Proljeće je, i sve se budi, ali volja za učenjem kao da još spava. U nadi da će uspjeti probuditi volju studenata i dati im ohrabrenje u ove dane prepune kolokvija, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem, organiziralo je još jednu duhovnu obnovu 22. travnja 2018.godine, u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampus. Duhovnu obnovu pod nazivom „Gospodine je pastir moj!“ predvodio je mr. sc. don Jenko Bulić, duhovnik studenata KBF-a u Splitu.

            Duhovnik je uvodnim nagovorom pozvao mlade na skrušenost i sabranost, kako bi u smiraju preispitali svoju savjest, te ponizno ispovjedili svoje grijehe. Na raspolaganju za sakrament Svete ispovijedi, osim don Jenka bio je i don Ivan Marić, župni vikar Župe sv. Pavla , Pujanke (Split). Nakon ispovijedi uslijedila je Sveta misa. U svojoj propovijedi, duhovnik se na poseban način dotiče i duhovnog poziva. Naime, četvrta vazmena nedjelja, „Nedjelja Dobrog Pastira“, posvećena je Dobrom Pastiru čiji lik izražava sveopću Kristovu ljubav prema ljudima. Dan je to kada na poseban način molimo za svećenička i redovnička zvanja. Ta molitva, kako kaže don Jenko, ne podrazumijeva samo moliti da se brojčano zadovolji norma, već ona treba biti takva da ište od Gospodina da duhovni poziv bude ostvarenje te osobe u punom smislu, kako bi ona živo mogla svjedočiti i donositi Krista drugima.

            Uz riječi ohrabrenja i pokoju šalu, don Jenko je mladima je poželio puno uspjeha u pisanju, a ne prepisivanju predstojećih ispita.

            Ovoga puta, zbog obaveza i sudjelovanja u projektu „Progledaj srcem“, najvećem koncertu duhovne glazbe u Hrvatskoj, don Mihael i VIS Veritas aterena, zbor koji inače animira Svete mise na Kampusu, nisu bili na Svetoj misi. Stoga su mladi predvođeni taktom don Jenka veselo i a cappella pjevali Svetu misu.