Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Mjesečna duhovna obnova

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 20 Ožujak 2018

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem, nastavlja sa održavanjem mjesečnih duhovnih obnova u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu. Druga korizmena duhovna obnova održala se 18. ožujka 2018. godine, pod nazivom „Čisto srce stvori mi Bože!“, koju je predvodio vojni kapelan Hrvatske ratne mornarice don Branimir Projić.

Pitanje koje don Branimir na početku duhovne obnove svim mladima stavlja na srce je: „Kako mogu pravilno razlučiti i spoznati što je dobro a što ne u svijetu koje negira grijeh i u kojem je sve dopušteno?!“. Odgovore na naizgled lagano pitanje mladi su tražili u sabranosti, u kojoj su pripremali svoje srce za sakramentu svete ispovijedi. Mladima su na raspolaganju za ispovijed bili i don Mihael, i don Branimir. Nakon ispovijedi uslijedila je sveta misa. U propovijedi don Branimir na poseban se način osvrće na usporedbu ljudskog života sa pšeničnim zrnom. „Naime, zrno koje padne na pusto tlo, koje ne umre, ostaje samo. Ono zrno, koje pak padne na plodno tlo, umire rađajući plod. Takav je i život čovjekov. Da bi se pronašao, da bi se ostvario potrebno je svakodnevno mrtvljenje samodostatnosti i narcisoidnosti. U mrtvljenju sebi i svojim slabostima, čovjek doživljava novo rađanje u suobličenju sa Kristovim likom.“ Također naglašava kako umirati sebi iz dana u dan nije lako, posebno ne u svijetu u kojem se napast koristi raznim sredstvima kako bi uvjerila čovjeka u nepostojanost sebe same. Zbog toga poziva mlade na budnost.

Na kraju Svete Mise don Mihael se zahvalio svom kolegi, te ga pozvao još koji put na duhovnu obnovu na Kampusu. Također se osvrnuo i na uspješan Korizmeni koncert koji se večer prije 17. ožujka 2018. godine, održao u Nadbiskupijskom sjemeništu Splitsko-makarske nadbiskupije, na kojem su VIS Veritas aeterna nastupali zajedno sa setrama Ramljak iz Međugorja.

Svetu Misu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.