Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nedjelja, 27. 05. u 20:00 sati
Duhovna obnova i misa za studente

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Mjesečna duhovna obnova za mlade

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 05 Veljača 2018

U novoj kalendarskoj godini, baš po uzoru na staru, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu sa dr.sc. don Mihaelom Mišom Provićem, nastavlja sa održavanjem mjesečnih duhovnih obnova u kapelici bl. Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampus, a u nedjelju 28. siječnja 2018. godine bila je prva u nizu. Duhovnu obnovu pod nazivom „Dođite, prignimo koljena i padnimo nice,
poklonimo se Gospodinu koji nas stvori!“ (Ps 95, 6), predvodio je don Ante Gabrilo, kapelan splitske Župe svetog Petra - Konkatedrala.

Duhovnik je uvodnim nagovorom pozvao mlade na skrušenost i sabranost, kako bi u smiraju preispitati svoju savjest, te ponizno ispovjedili svoje grijehe. Za sakrament svete ispovijedi na raspolaganju su bili don Mihael, kao i sam duhovnik. Potom je uslijedila sveta Misa, u kojoj je duhovnik poticao na ispravnost shvaćanja Božje Riječi, te njene primjene u svakodnevnici. Također je dubokim riječima poticao na molitvu, u kojoj se u očitovanju sjedinjenja s Bogom, i druge potiče na isti čin, te govori kako je nagrada Bogu upravo pustiti drugome da se oduševi mojim razgovorom s njim - mojom molitvom.

Na samom kraju uz zahvale ističe kako je i sam svetu Misu namijenio za predstojeće dane koji studentima zadaju velike muke – za ispitne rokove. Ohrabrujući ih, ističe važnost odluke o prianjanju za učenjem koju svaki pojedinac osobno mora donijeti, kako bi njegov trud iznjedrio ostvarenje i ispunjenje njegove osobe.

Svetu misu glazbeno je animirao VIS Veritas Aeterna.