Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Duhovna obnova - "Gospodine ti si pastir moj"

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 26 Studeni 2017

Posljednju nedjelju prije došašća, koja se ove godine zbila 26.studenoga 2017., slavimo Krista Kralja. Svetkovina je to kojom zaključujemo liturgijsku godinu, a i ove godine je obilježena prigodnom duhovnom obnovom pod nazivom „Gospodin je pastir moj – ni u čem' ja ne oskudjevam“ u kapelici bl Ivana Merza u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu, koju je predvodio don Ivan Marić.

Obnova je započela kratkim nagovorom kojim je duhovnik potaknuo mlade na razmišljanje o deset Božjih zapovijedi, po kojima se učinkovito, kako i sam kaže, može napraviti ispit savjesti. Potom je uslijedio sakrament svete ispovijedi, kod kojeg su don Marić, kao i dr.sc. don Mihael Mišo Prović, povjerenik za mlade, bili mladima na raspolaganju.

Svetu misu također je predvodio don Marić, te nazočnima Božje Kraljevstvo predstavio kao Kraljevstvo Ljubavi. Kraljevstvo takve bezuvjetne ljubavi očituje se u primjeru pranja nogu svojim učenicima. Kako don Marić kaže, Krist se nije uzvisio u svojoj moći da bi mu se drugi divili. Ne. On se sagiba do naših nogu, i u poniznosti ispirući prljavštinu grijeha s njih iskaziva čin svoje neizmjerne ljubavi. U tom činu svima nam je dan primjer, te smo svi pozvani prignuti svoje koljeno, oprostiti, ljubiti, i prihvatiti. Tek se po tim djelima Kraljevstvo Nebesko očituje u nama i vremenu u kojem živimo.

Duhovnu obnovu, kao i samu misu glazbeno je animirao VIS Veritas Aeterna.