Duhovne obnove

duhovne obnove

 

Održavaju se svakoga mjeseca u Studentskom centru u Splitu.

Najave događanja

Utorak, 26. 09. u 20:00 sati
Sveta misa za početak KMNL-a

aktualno  

pp

pp4

pp2

"Nightfever" 2017.

04 Srpanj 2017

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makaraske nadbiskupije, Sveučilišta u Splitu i Studentskog centra održan je "Nightfever", misa, ispovijed i klanjanje za mlade u nedjelju, 2. srpnja 2017.

To je duhovni događaj poznat širom svijeta, a tradicionalno već treću godinu održava se i u prostorima studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu jer je kiša spriječila da se Nightfever održi u dvorištu. Nightfeveru su nazočile uprave Sveučilišta i Studentskog centra koje su zajedno sa svojim studentima slavili Gospodina. Misno slavlje i klanjanje predvodio je duhovnik Hrvatskog Nadzemlja prof. dr. don Mladen Parlov, a cijelo vrijeme mladi su imali mogućnost ispovijedi. U propovijedi je don Mladen poručio mladima da se ne boje uzeti svoj križ jer je upravo križ ono po čemu se prepoznaje istinskog kršćanina. Križ je Isusov način rješavanja problema.

Klanjanje je bilo popraćeno meditacijama u kojima se Bogu zahvaljivalo za sve dobro, molilo ga se za milost ljubljenja onih koji nas ne ljube i za lakše nošenje s vlastitim slabostima. Povjerenik Ureda za pastoral mladih i studentski kapelan don Mihael Prović zahvalio je okupljenima i mladima zaželio ugodne ljetne praznike i sretan povratak u studentske klupe u listopadu. Don Mladen im je poručio da je istinska duhovnost studenta učenje i polaganje svojih ispita. Cijeli susret glazbeno je animirao vokalno-instrumentalni sastav sastavljen od VIS-a Konkatedrala i VIS-a Veritas.

 

Duhovna obnova u lipnju

19 Lipanj 2017

"Bez obzira koliko čovjek griješi, koliko duboko pada u grijeh, Bog i dalje održava savez s njim.", rekao je don Ante Bitunjac, župni vikar župe Svetog Spasa s Mejaša u Splitu. Don Ante je ovu nedjelju, 18. listopada, predvodio duhovnu obnovu za studente na Kampusu. Studenti su imali priliku nakon pokorničkog bogoslužja pristupiti sakramentu ispovijedi, nakon čega je uslijedila sv. Misa koju je predvodio don Ante uz koncelebraciju don Mihaela Provića, studentskog kapelana. Don Ante je u propovijedi mladima približio nedjeljno evanđelje, naglašavajući i akualizirajući Isusov poziv dvanaestorici. "Možda mi ne možemo ništa od ovoga o čemu piše evanđelist, ali možemo biti bliski bližnjemu, pomoći s malim stvarima", završio je don Ante. Na kraju duhovne obnove obratio se don Mihael koji je zahvalio don Anti što je predvodio duhovnu obnovu i upoznao mlade s ostatkom događaja za lipanj. Duhovnu obnovu glazbeno je animirao VIS Veritas aeterna.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije studenti i profesori Sveučilišta u Splitu slavili su "Te Deum" - misu zahvalnicu za proteklu akademsku godinu, u srijedu, 7. lipnja u dvorištu studentskog doma Dr. Franjo Tuđman – Kampus u Splitu. Misu je predvodio veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a u koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika među kojima i povjerenik za pastoral mladih dr. don Mihael Prović i dekan splitskoga KBF-a prof. dr. fra Anđelko Domazet.

Duhovna obnova u svibnju

23 Svibanj 2017

Ovu nedjelju, 21. svibnja u studenskoj kapelici održana je duhovna obnova za studente. Tema duhovne obnove bila je: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći." (Iv 14,23).

Korizmena duhovna obnova na Kampusu

28 Ožujak 2017

Na četvrtu korizmenu nedjelju održana je duhovna obnova koju je predvodio mr. sc. don Boris Vidović, ravnatelj Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

Duhovna obnova u siječnju

23 Siječanj 2017

Ovu nedjelju, 22. siječnja, održana je duhovna obnova za studente u kapeli bl. Ivana Merza na Kampusu. Tema je duhovne obnove bila "Gospodin mi je svjetlost i spasenje (Ps 27, 1)", a predvodio je je fra Tomislav Hrstić, župnik župe svete Trojice u Splitu. Duhovna obnova započela je s pokorničkim bogoslužjem i sakramentom ispovijedi te se nastavila sa sv. Misom koju je takođe predvodio fra Tomislav uz koncelebraciju don Mihaela Provića, studentskog kapelana. Fra Tomislav je mladima protumačio nedjeljna čitanja, poseban naglasak stavljajući da nije dovoljno samo ići za Kristom, kao što su mnogi išli, ne samo nasljedovati ga, već se truditi istinski ga upoznati.