Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2



Ćakula s duhovnikom: VIS Aurora

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 19 Siječanj 2018

S novom kalendarskom godinom nastavile su se održavati i nove ''Ćakule s duhovnikom'' u suradnji Ureda za pastoral mladih Splitko-makarske nadbiskupije i Studentskog centra. Prva u nizu bila je ona u petak, 19.siječnja 2018. godine, u kafiću Tinel studentskog doma dr Franje Tuđmana na Kampusu.

Damira Bašić, predstavnica Studentskog centra, zaželjela je nazočnima dobrodošlicu, te najavila goste ovomjesečne ''Ćakule'', a to je vokalno-instrumentalni sastav Aurora iz župe Solinskih mučenika u Solinu. U kasnijem razgovoru dr.sc. don Mihaela Miše Provića, povjerenika za mlade , i Marijane Baričević, članice VIS-a Aurora, saznajemo kako sam sastav djeluje već 10 godina na svojoj župi. Osim animiranja nedjeljnih svetih Misa, Aurora je sudjelovala i na raznim festivalima, kao što su Papafest i Sudamjafest. Marijana istače i to da sastav radi na izdavanju autorskih pjesama, što je potvrdio još jedan član sastava, mladi glazbenik, Petar Brkljačić. Kako sam kaže, sretan je što ima znanje i mogućnosti napisati tekst, te ga potom uglazbiti za svoj sastav. Javni nastup ovakvog ležernijega tipa prvo im je iskustvo, te se nadaju još kojem pozivu.

Iduća ''Ćakula s duhovnikom'' održat će se u petak, 23.veljače 2018.godine, u studentskom kafiću Tinel, a gost će biti glazbenik Alan Hržica.