Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Ćakula: "Mnogovrsnosti izričaja moderne duhovne glazbe"

Napisao 
Published: 09 Veljača 2017

U četvrtak u kapelici bl. Ivana Merza u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema je Ćakule bila “Mnogovrsnosti izričaja moderne duhovne glazbe. Od liturgije do koncerata i festivala.”.

Na Ćakuli su sudjelovali voditelji župnih glazbenih sastava s područja Splita. Don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih, govorio je o liturgijskom mjestu glazbe i novim prilikama za razvoj duhovne glazbe u modernom svijetu. Istaknuo je važnost pojašnjenja liturgije za sve zborove koji animiraju liturgijska slavlja i voditelje ohrabrio da slobodno traže stručna mišljenja i usvajaju nova znanja.

Mate Pocrnjić, voditelj glazbene sekcije Ureda za pastoral mladih SMN, upoznao je voditelje zborova s rasporedom koncerata i ostalih aktivnosti Ureda kroz 2017. godinu, a posebno se osvrnuo na Sudamjafest 2017., koncert duhovne glazbe u čast sv. Dujma, koji će se održati 26. travnja i uvjetima prijave i sudjelovanja. Prijave su otvorene do 9. ožujka 2017. godine.