Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Ćakula: "Novi izazovi za pastoral mladih u 2017. godini"

Napisao 
Published: 27 Siječanj 2017

U studentskoj kapelica "Bl. Ivana Merza" na Kampusu u četvrtak je održana "Ćakula s duhovnikom" na temu "Novi izazovi za pastoral mladih u 2017. godini". Na samome početku “Ćakule” okupljenima se obratio don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik Ureda za pastoral mladih koji je pozdravio mlade koji su došli i izrazio želju da se svi koji djeluju u pastoralu mladih međusobnu upoznaju i surađuju.

Suradnik Ureda za pastoral mladih Duje Gale ukratko je predstavio SHKM u Vukovaru i plan puta koji organizira pastoral mladih.

Više o pastoralu sporta koji je izuzetno zastupljen u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji govorio je Mladen Jurić. U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji djeluje KMNL-a koja se održava tijekom akademske/sportske godine, dok je posebnost "Sudamja kup", koji se održava u devetnici svetom Dujmu. KMNL-a nije isključivo sportski događaj, već on ima i duhovnu dimenziju kroz duhovne obnove koje se organiziraju za sve sudionike lige.

Voditelj glazbene sekcije u pastoralu mladih Mate Pocrnjić okupljene je upoznao s rasporedom koncerata i festivala koji se održavaju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Mate je istaknuo novost u pastoralu mladih, a riječ je o glazbenoj radionici na kojoj sudjeluju voditelji, svirači i pjevači sastava, odnosno zborova mladih. Radionica ima za cilj glazbenu i liturgijsku izobrazbu onih koji djeluju u glazbenom animiranju liturgijskih slavlja.

Ekipa iz SKAC-a je predstavila svoje prošlogodišnje i buduće projekte na kojima će raditi u 2017. godini. Svakako treba istaknuti projekt "72 sata bez kompromisa", koji će se nastaviti kroz cijelu godinu kroz "Volonterski centar mladih". Nakon SKAC-a, okupljeni su imali priliku čuti o projektu “Hrvatsko Nadzemlje” koje djeluje u sklopu Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Duje iz Nadzemlja predstavio je buduće projekte koji nas čekaju u 2017. godini. Ćakulu je svojim pjevanjem upotpunio VIS Veritas aeterna.