Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Prikazivanje filma "Ovčara-neispričana priča"

Napisao 
Published: 23 Studeni 2016

U ponedjeljak, 21.11.2016., u studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u sklopu ćakule s duhovnikom prikazan je dokumentarni film "Ovčara-neispričana priča". Organizatori su bili Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Studentski centar Split i Hrvatska udruga Benedikt. Riječ je o dokumentarnom filmu o stradanju na Ovčari kod Vukovara od 18.11. do 20.11.1991.

Film je režirao Vladimir Andrić, a u produkciji Sindikata hrvatske policije. U dokumentarnom filmu svjedoče živi svjedoci koji su preživjeli strahote Vukovara i Ovčare. Studentima se najprije obratio Stanko Dell'orco, ravnatelj Studentskog centra u Splitu koji je pozdravio sve okupljene i istaknuo kako nikad ne smijemo zaboraviti Domovinski rat. Zatim se obratio Marijo Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, koji je govorio o "Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju" koji se svake godine organizira u Splitu i zbog potrebe odgoja i upoznavanja studenata nastavljen je u studentskom domu prikazivanjem dokumentarnog filma o Ovčari. Na kraju, studentima se obratio don Mihael Prović, studentski kapelan, koji je zahvalio svima što su u velikom broju se okupili i istaknuo kako su upravo mladi oni koji trebaju čuvati vrijednosti koje su branitelji obranili u Domovinskom ratu. Prikazivanje filma je uzveličao VIS Veritas aeterna.