Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Duhovni poziv vs. duhovni (ne)odaziv

Napisao 
Published: 15 Travanj 2016

U četvrtak, 14.4.2016., u studentskoj kapelici na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema ćakule bila je "Duhovni poziv vs. duhovni (ne)odaziv", a predavač je bio mr.sc. don Jure Bjeliš, ravnatelj sjemeništa u Splitu i povjerenik za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije.

Duhovni poziv djelo je samoga Boga koje traži naš odgovor na sam poziv, dok s druge strane životni poziv dio nas samih i naša odluka, istaknuo je. Don Jure opisuje duhovni poziv nešto kao "zaljubljenost" koja na sličan način potiče na razmišljanje i osjećaje. Istaknuo je još fenomen "zrelijih" zvanja koji je u svijetu uobičajen, osobito u zapadnim zemljama, te polako dolazi u Hrvatsku. Nakon samog predavanja uslijedila je rasprava okupljenih s don Jurom o aktualnim problemima i samom duhovnom pozivu.