Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Obitelj - svetište i radost života

Napisao 
Published: 08 Prosinac 2015
U utorak, 8.12.2015. godine održana je treća ovo­godišnja „Ćakula s duhovnikom”. Sus­ret je održan u Stu­dentskom pas­toral­nom cen­tru „Bl. Ivan Merz“ na Kam­pusu, a tema sus­reta je bila ”Obitelj — svetište i radost živ­ota”. Uz duhovnika Ureda za pas­toral mladih don Mihaela Provića sud­jelo­vala je dr.med. Dani­jela De Micheli Vit­turi, speci­jal­is­tica obiteljske med­i­cine i majka osmero djece.

U svo­jem uvod­nom pre­da­vanju gđa. Dani­jela istaknula je „egoizam” u braku kao jedan od najvećih poteškoća u odnosima. S druge strane sebe­darje i obiteljska molitva brak, tako i obitelj čine jačom. Tijekom pre­da­vanja gđa. Dani­jela se osvr­nula na tešku i poražava­juću demograf­sku sta­tis­tiku u RH. Pre­da­vanje je zaključeno med­itaci­jom po Hval­osp­jevu ljubavi. Nakon pre­da­vanja usli­jedila je kratka rasprava o obitelji te današn­jim iza­zovima Crkve.

Sus­ret je ani­mi­rao bend stu­dentskog pas­toralnog cen­tra Bl. Ivan Merz na Kampusu.