Ćakula s duhovnikom

cakula

 

Ćakula s duhovnikom osmišljena je kao upoznavanje mladih studenata s raznim teološkim, pastoralnim i duhovnim temama. Održava se u prostorima Kampusa u suradnji Studentskog centra Split i Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

Termin:
svaki drugi utorak u mjesecu u 20 sati u Studentskom centru u Splitu

Najave događanja

Utorak, 26. 09. u 20:00 sati
Sveta misa za početak KMNL-a

aktualno  

pp

pp4

pp2

U nedjelju, 14.svibnja, u studentskoj kapelici "Bl. Ivan Merz" održana je Ćakula s duhovnikom na temu stogodišnje obljetnice Gospina ukazanja u Fatimi.

Ćakula s duhovnikom u travnju

12 Travanj 2017

U utorak 11. travnja, u studentskoj kapelici „Bl. Ivana Merza“ u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema Ćakule ovog mjeseca bila je: „Retrospektiva nacionalnih susreta mladih u Hrvatskoj“, a gošča Ćakule bila je Ivana Čogelja, tajnica Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Na samome početku Ćakule mladi su izmolili službenu molitvu SHKM-a u Vukovaru, koji će se održati za nešto manje od mjesec dana. Ivana je okupljene provela kroz povijesni slijed nastanka susreta mladih u Hrvatskoj, počevši od Splita gdje se susret održao 1996. godine i na kojem je prisustovalo oko 50 000 mladih, pa sve do Dubrovnika koji je prije tri godine bio domaćih mladih katolika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva. Također, Ivana je okupljene upoznala s radom i ciljevima samog Ureda za mlade HBK-e. Ćakula je prilika da se bolje upoznamo i da se još bolje pripremimo za nadolazeći susret u Vukovaru, naglasio je don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih koji se na kraju svima zahvalio što su došli na susret, poglavio Ivani koja je predvodila Ćakula. Susret je svojim pjevanjem uljepšao VIS Veritas aeterna.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbikupije u studentskoj kapeli "bl. Ivana Merza" u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema Ćakule ovog mjeseca bila je „Nacionalni susret mladih u Vukovaru 29. i 30. travnja 2017.“.

U četvrtak u kapelici bl. Ivana Merza u studentskom domu na Kampusu održana je Ćakula s duhovnikom. Tema je Ćakule bila “Mnogovrsnosti izričaja moderne duhovne glazbe. Od liturgije do koncerata i festivala.”.

Na Ćakuli su sudjelovali voditelji župnih glazbenih sastava s područja Splita. Don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih, govorio je o liturgijskom mjestu glazbe i novim prilikama za razvoj duhovne glazbe u modernom svijetu. Istaknuo je važnost pojašnjenja liturgije za sve zborove koji animiraju liturgijska slavlja i voditelje ohrabrio da slobodno traže stručna mišljenja i usvajaju nova znanja.

U studentskoj kapelica "Bl. Ivana Merza" na Kampusu u četvrtak je održana "Ćakula s duhovnikom" na temu "Novi izazovi za pastoral mladih u 2017. godini". Na samome početku “Ćakule” okupljenima se obratio don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik Ureda za pastoral mladih koji je pozdravio mlade koji su došli i izrazio želju da se svi koji djeluju u pastoralu mladih međusobnu upoznaju i surađuju.

U ponedjeljak, 21.11.2016., u studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u sklopu ćakule s duhovnikom prikazan je dokumentarni film "Ovčara-neispričana priča". Organizatori su bili Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Studentski centar Split i Hrvatska udruga Benedikt. Riječ je o dokumentarnom filmu o stradanju na Ovčari kod Vukovara od 18.11. do 20.11.1991.