Sudjelujte u e - Devetnici u čast blagdan bl. Ivana Merza

Napisao 
Published: 30 Travanj 2020

I ove godine Župa bl. Ivana Merza iz Španskog u Zagrebu organizira e - Devetnicu u čast bl. Ivana Merza uoči njegova blagdan koji se slavi 10. svibnja. 

Od  1. do 10. svibnja svakog dana putem WhatsApp aplikacije na svome pametnom telefonu svi koji su se prijavili dobivat će molitvene tekstove čiji će naglasak ove godine biti na Euharistiji koju je na poseban način štovao bl. Ivan Merz.

Podsjećamo, studentska kapelica na Kampusu u Splitu upravo nosi naziv ovog hrvatskog blaženika. Zbog trenutne epidemiološke situacije splitski studenti su uskraćeni slavljenja svete Mise u studentskom domu, zato naše studente pozivamo da sudjeluju u e – Devetnici.

Upute za sudjelovanje u e - Devetnici:

1. U imenik svog pametnog telefona među kontakte spremiti broj +385 91 533 2119.
2. Putem aplikacije WhatsApp na spremljeni broj pošaljite poruku ovoga sadržaja: BL. IVAN MERZ.
3. Od 1. svibnja putem pametnog telefona svakoga dana dobivat ćete molitvene tekstove za obavljanje Devetnice.

Ako gore navedeni tel. broj na koji se prijavljuje e - Devetnica nije spremljen među vaše kontakte ne ćete biti u mogućnosti svakodnevno primati molitvu devetnice.

U slučaju da ste se prijavili sljedeći gore opisanu proceduru, ali i dalje od 1. svibnja ne počnu vam stizati poruke molimo Vas još jednom provjerite je li broj spremljen u vašim kontaktima i ponovo se javite WhatsApp porukom na broj +385 91 533 2119.

Iz župe bl. Ivana Merza Špansko preporučuju da u ovu Devetnicu osim svojih osobnih nakana uključite i Dom hrvatskih hodočasnika u Rimu koji nosi ime po bl. Ivanu Merzu.

„I on je pogođen posljedicama pandemije koronavirusa pa molimo zagovor bl. Ivana da naš Dom uspije prebroditi ovu krizu. (Više informacija o Domu možete naći na web adresi:  www.domuscroata.com )“, poručuju iz Postulature za kanonizaciju bl. Ivana Merza.