KMNL (multi) osvrt za 20. - 22. kolo

Napisao 
Published: 20 Prosinac 2021

GLAVA 20-22: JESENSKI CROSS

Vjerovali ili ne, è vero, stigli smo do faze natjecanja kada se više (samo) ne trči (za balunom), sada se šprinta (i to u pravilu, bez baluna), rijetki na dvije, a češće na sve četiri… Nema predaje, svi žele završiti, komesar lige je obećao bogate nagrade za sve koji prođu ciljnu traku, dok je najjača župna ponuda glasila „vi meni titulu, ja vama fritulu… ovaj, mislim, finale LP“. Eto dečki, motiva ne nedostaje, pa se vi sad loptajte kako znate i umijete ?

Pa krenimo, sve što se događalo uokolo terena i na tribinama, sve ću lipo unit u ovu kroniku, moj libar, u izvornom obliku… a ono ča se događa unutar dugih bijelih linija (42x24) nek lipo ostane među vama, nema potrebe za daljnjim širenjem, štoviše, savjetujem Savjetodavnom tijelu Vlade RH da osmisle jednu malu potvrdicu i za to, čisto onako da spriječe moguće širenje i zarazu anti-nogometom ?

Pročitat ćete samo citate, dokumentaciju vaših veličanstvenih uspjeha, da buduća pokoljenja pamte ova fiskulturna dostignuća, da znaju da se uspjesi ne postižu tek tako: bez truda, znoja, rada… svaki veliki uspjeh traži zalaganje i žrtve… U povjerenju, među nama, dragi pretplatnici, zaglavili smo, izgubili fokus… pa kako, dekapoto, jedno je ča ću ja napisat ovod u moju kroniku, a drugo ča ću vam u povjerenju ispripovidit… ma ne smin daje, samo molim ni riči nikome, već dulje vremena koketiram s kartonom, onim drugim… Evo, okreće na buru, svi znamo ča se sprema, daj Bože snage, nije ovo za one slabeg želuca…

Zamoljen od starije ekipe, sa zidića, moram javno apelirati… Možda je ipak došlo vrijeme da se suočimo s istinom, te sljedeće sezone pokrenemo pilot program, primjerice, natjecanja u balotama, to bi bilo najprimjerenije za trenutni kadar, rostere većine ekipa… Uvjeren sam da bi se neki od teškaša snašli ka riba u vodi, ovako su tek matuni, ki sidro u vodi… Mislim da to nije loše, radi se o jednoj staroj, narodnoj igri i stoga puna potpora osnivanju Mjesnog šampionata boćara, puno dobra ideja ?

A sada, vrijeme je da otvorimo završni, jesenski cross naše malonogometne lige… u koji odlično ulaze Solinjani (pobjedom 11:4 protiv Kamena, predvođeni C. Simpsonom, strijelcem 6 zgoditaka), Kman (pobjedom 8:0 protiv Sv. Frane, predvođeni J. Cikojevićem, strijelcem 4 zgoditka) i K. Stari (pobjedom 8:2 protiv Sućidra), dok se jedino susret Žnjan – Sv. Duje može smatrati nadmetanjem (a ne zabavom, u 'ko više), u kojem su domaći dvaput imali dva gola viška (2:0, 3:1), a da bi na kraju spašavali bod zgoditkom u posljednjem napadu susreta (strijelac je bio Vice Buzov).

Sljedeće kolo donijelo je dva zanimljiva i uzbudljiva sraza: u prvom je Žnjan upisao tijesnu pobjedu protiv Pujanki (4:3), dok je susjedski derbi zasluženo pripao Sv. Duji (2:0), gurnuvši Sv. Franu u tešku, neizvjesnu borbu za ostanak.

U 22. kolu odigrane su tri utakmice: Pujanke su uvjerljivo savladale Sv. Franu (7:2), četverostruki strijelac Micevski je predvodio Kamen u 5:3 pobjedi protiv Sv. Duje, dok je Solin bio uspješniji od Zadvarja (7:5) predvođen F. Biukom, strijelcem 6 zgoditaka.

Drugoligaši su odigrali nešto manji broj utakmica u posljednja tri kola lige, uvidjevši malo prostora za napredak na tablici, nisu pronašli motiva za nastupe. U 20. kolu, prvak Podstrana teškom mukom dolazi do pobjede protiv Pojišana (5:4) u posljednjim trenucima susreta, trećim zgoditkom D. Milovića, dok Kocunar rutinski odrađuje pretposljednju prepreku za ulazak među prvoligaše pobijedivši CBS rezultatom 3:1.

U sljedećem kolu, Kocunar je pobjedom protiv Kampusa (10:2) potvrdio Prvu ligu, dok su Mertojak i Pojišan podijelili bodove u remiju (3:3), a Gospa od Zdravlja dvama zgodicima Mihaića slavila protiv CBS-a.

U posljednjem kolu, predvođena peterostrukim strijelcem Galićem, Gospa od Zdravlja upisuje nevjerojatnu pobjedu (za njihove pojmove, rekao bih čak i nemoguću) protiv Kampusa (6:1), te NE 'osvaja' posljednje mjesto cjelokupnog natjecanja katolika u SM nadbiskupiji, odnosno NE ispunjava cilj postavljen na početku sezone… to je titula s kojom su se toliko željeli ovjenčati, pohvaliti župljanima, znam da su na njoj radili cijelu sezonu, ali im je eto izmaknula za dva mala sićušna boda, te ostaje nedosanjan san, možda već iduće sezone, ne gubite nadu –> ali zato, „dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“, čestitke župi Konjsko na laskavoj tituli ?