Osvrt na 12. kolo KMNL

Napisao 
Published: 20 Lipanj 2021

I. KMNL

Split, 31. svibnja 2021.

19:15   SV. ANTE, ZADVARJE – PUJANKE  1:3 (1:2)

Suci: Grgatović, Cikojević

Strijelci: Krnić (12)  //  Vardić (1), Kovačević (7), Batovanja (35)

 

Split, 01. lipnja 2021.

20:15   K. STARI – RAVNE NJIVE  1:4 (1:2)

Suci: Jurić, Galić

Strijelci: M. Maretić (8)  //  Jurić (5, 13), Budić (29), Ratković (39)

 

21:00   KAMEN – DUGI RAT  3:0 b.b.

Suci: Jurić, Galić

 

Split, 04. lipnja 2021.

20:30   SV. FRANE – SV. ANTE, POLJUD  1:4 (0:2)

Suci: Jurić, Galić

Strijelci: P. Burazin (AG), Labetić (36)  //  L. Šindik (20, 23), Kostreš (35)

 

21:15   SUĆIDAR – SV. DUJE  2:2 (2:1)

Suci: Jurić, Galić

Strijelci: Čagalj (4), Znaor (16)  //  Vrkić (19), Ivanković (40)

 

Split, 09. lipnja 2021.

21:15   GOSPA OD OTOKA – KMAN  3:6 (1:1)

Suci: Cikojević, Galić

Strijelci: M. Simpson (3, 38), D. Čule (23)  //  Tunjić (6), J. Cikojević (24, 26, 33), Vidošević (35, 38)

 

U ovom kolu prvoligaša nije bilo nikih iznenađenja, reć ću vam ja sve lipo, i više od toga, samo pitajte, sve je više-manje očekivano, pa čak i nedolazak momaka nekoć slavne franšize.

Dok bi neupućene i neinformirane sladokusce maloga baluna, iliti neusklađene s aktualom, vremenom i prostorom u kojem obitavaju, iznenadio rezultat prvo navedene utakmice u kolu (imate li srama), dugogodišnji pratitelji njihovih izvedbi rekli bi vam da je sve to očekivano, planirano, taktika-praktika, i da je dobro ako ništa ne razumite, jer duo-fantastiko zna posal, odnosno kako se osvajaju… mislim, ovaj, kako se ostaje 'glavom iznad vode'. Godine i godine iskustva je među njima, a i njihovim nogama, navodno će jedan od fantastika uskoro doktorirati na tu temu. Mislite što hoćete o njima, ali nepobitna je činjenica da se Pujanke polako, ali sigurno podižu u formi (ne valja naglo, savjetovani su, da im se ne zavrti od pustih bodova… evo, tek su počeli koristiti i drugu ruku za zbrajanje, nisu imali puno prakse po tom pitanju posljednjih sezona). Iz prve ruke (one koju su koristili prvih deset kola ?) znam da izgaraju u želji da župa i dalje ima prvoligaša, svi su uključeni u tu svetu misiju, a marketing navodno odrađuje fantastičan posao, čujemo da predlažu promjenu loga na dresovima, a koji bi ubuduće trebao glasiti otprilike ovako: „Ako može Žnjan, onda sigurno možemo i mi“… poznatije u originalnoj verziji: „Everything they can do, I can do better“.

Iz pouzdanog izvora sam primio info da navedeno nije najbolje sjelo čuvenom župniku sa Žnjana, te je po primitku informacije (iz same tiskare) kontaktirao župnika s Pujanki i reagirao u svom osebujnom stilu, zavjetovavši se uzvratiti istom mjerom -> „Mjerom kojom mjerite, vama će se zauzvrat mjeriti“.

Možda je malo i 'over the top', ali očito da je ova snažna poruka upućena svima koji im se nađu na caminu. Dakle zaključimo, Žnjan ostaje, dragi moji, ne brinite oko toga, radije vodite brigu tko među vama nije dostojan prvoligaškog loptanja…

Obje strane pozivamo na smanjivanje tenzija, ali i na fair-play, pa tko koga… zašto me ovo podsjeća na situaciju s velikog terena za guranje baluna, kada 'majstor fantać' Pejin umjesto crvendaća pokaže na znak respect… ono, ne postoje riječi, samo uzvraćam respect majstoru za respektabilno snalaženje u datoj situaciji, koja je mogla biti vrlo (nepovratno) nezgodna za njegovu daljnju karijeru…

Za razliku od prvo spomenutih koji su ozbiljno ušli u post-korona razdoblje (šteta za njih što uskoro slijedi pauza), i ovih drugih koji misle da dobro stoje i imaju solidne šanse za ostanak, imate i one treće, u koje primjerice spada Sv. Frane koji ne može dobiti utakmicu, ako nije bez borbe… ali važno da se momci trude i dobro rade na treningu, a nadasve je bitno i da „dobro trče“ ?

U najavi kola, dvije utakmice su se posebno isticale, trebale su biti derbiji kola, ali kako pokazuje konačan rezultat niti na njima nije bilo posebne neizvjesnosti. Ajde, priznat ćemo da su Solinjani koliko-toliko držali utakmicu aktivnom prvih 20-ak minuta, ali u nastavku je uslijedio epski pad, odnosno ubacivanje Kmana u brzinu više i la-pa-pa lipi moji. Očito je da su vremena el classica odavno prošla, a u njihovu obranu istaknimo da je logistika i lobistika (muči, dobro nije lobotomija) još mlada i neiskusna. Posljednjih sezona (a evo se bliži i desetljeće), izostankom prepoznatljivih imena u back & front office-u, titule ih zaobilaze u najširem mogućem luku, a pehar mogu vidjeti samo u vitrinama (nakon što prethodno obrišu poveći sloj prašine), ili za vrijeme svete mise. Majstorski vođena i odigrana utakmica od svih aktera, čestitamo svima!

A u onom drugom 'derbiju', lagana i sigurna pobjeda prvog pratitelja, Ravne Njive predvođene Jurićem bile su preveliki zalogaj za Kaštelane i njihovog Jurića…

Jedini remi odigrali su Sućidar i Sv. Duje, iako su domaći poveli golovima Čaglja i Znaora, gosti su poentirali u posljednjim trenucima oba poluvremena.

 

II. KMNL

Split, 07. lipnja 2021.

21:20   IVAN MERZ, KAMPUS – TRSTENIK  6:3 (4:1)

Suci: Grgatović, Cikojević

Strijelci: Živković (3, 9, 24, 37), Ključarić (7), S. Pehar (11)  //  Vojković (15), J. Sikirica (29), Bradarić (36)

 

Split, 09. lipnja 2021.

19:50   KONJSKO – SV. DOMINIK  0:3 (0:1)

Suci: Cikojević, Galić

Strijelci:  //  L. Kapulica (15), Bilić-Pavlinović (24), K. Kapulica (26)

 

20:30   CBS – POJIŠAN  0:1 (0:1)

Suci: Galić, Cikojević

Strijelci:  //  J. Kuščević (17)

 

Split, 14. lipnja 2021.

19:15   STOBREČ – GOSPA OD ZDRAVLJA  0:3 b.b.

Suci: Galić, Grgatović

 

20:00   MERTOJAK – PODSTRANA  1:3 (0:1)

Suci: Galić, Grgatović

Strijelci: Orlić (25)  //  F. Milović (16), D. Milović (38), Kolovrat (40)

 

Niti ovdje nije bilo „'Ko bi reko čuda da se dese“… po dobrom starom običaju, Trstenik niti blizu, čak su primili samo šest (malo ispod prosjeka), a postigli (pazite sad) TRI zgoditka (debelo iznad prosjeka). Čestitam, napredak je očit i itekako mjerljiv ?

Konjsko standardno propušta bodove onima kojima su potrebniji (dobre duše željne igre, zabave i druženja, blagoslovljeni bili), dok Podstranu predvođene braćom Milović nitko ne može zaustaviti.

Jedina neizvjesna utakmica, ona za peto mjesto, pripala je Pojišanu, a strijelac je bio najstariji Kuščević krajem prvog dijela, te se rezultat nije mijenjao do samog kraja, unatoč silovitim napadima domaćina. Čestitam i vama, trenutno ste u gornjem dijelu tabele…

Ne znam što više reći, sami uspjesi u drugoligaškom društvu, kod vas nema gubitnika… predložit ću da se na ovoj razini ne vodi rezultat, zaslužili ste to, do ti jedna ekipa ?