Osvrt na 11. kolo KMNL

Napisao 
Published: 06 Lipanj 2021

Ovotjedni izvještaj započinjemo boNbom -> Žnjan izgubio 2 boda!

I sve to protiv ekipe s vrha tabele. Da, zaokret vam je to od 180 stepena, taktika vrhunska, prezentacija vrh… ali ne možeš ti protiv njega… da nije zazvao i pitao za rezultat pola minute prije kraja susreta, vjerojatno bi ih osvojili i pet, ma sigurno 4,5 kad vam kažem. Eto, za one nevjerne koji trebaju dokaz, sada smo taj dio i znanstveno dokazali, strašan domet, to mu priznajem… Ne bih se htio miješati i ukazivati na očite stvari, ali mislim da vam je napokon postalo jasno 'what needs to be done' ?

Kman se zadovoljio s bodom, iako su imali 'više od igre', ali Sućidar ima dišpet i Kapetana… čak ih nije omeo ni Čulićev dolazak, mislim na Sućidar… ma dobro, on je više tu kao časnik za suce, nego da nešto konkretno i pokaže na terenu.

Od ostalih rezultata, Zadvarje s malo muke i truda dobilo Sv. Duju (Vrkić nastupio, naravno), dok su Njivaši i Pujankaši glatko riješili Kamen i Kaštelane (a šta sam vam rekao, samo Pujanke, pratite taj uspon… jer će pad biti epski ?).

Sv. Frane se minimalno oznojio kako bi proknjižio bodove, ovoga puta protiv Dugog Rata, sasvim se zasluženo izdigao prema sredini tabele. Ma da vam je vidit taj balun, tu viziju, proizašlu iz dugo pripremane Strategije, skrivane od radoznalih očiju i ušiju, rađene u tajnosti, iskovane duboko u briselskoj šupi majstora Mate… pa ako nije plagijat, a poznavajući autore iskreno se nadam da nije taj slučaj, te uzevši u obzir kako je u posljednje vrime popularno korištenje tuđih ideja i zamisli (bez navođenja izvornog teksta, naravno), molim da se pravovremeno zaštiti nečim željeznim, patentira barem…

Prema dostupnim informacijama, voditelji su dodatno bili i na edukaciji, prezentaciji te vizije, i sad uokolo drže predavanja, pokušavaju je prenijeti na mladež, pa ako želite da i vaša djeca uživaju blagodati navedene vizije, molim da se zabilježite na vrijeme, zbog ograničenog broja mjesta na tribini. Kažu da je to jedna od onih 'što se ne propušta', dosad neviđeno, ma čak i na brdovitom Balkanu, a bilo je svega…

I za njih vrijedi slično kao za Pujankaše, samo za razliku od njih, ovi imaju budućnost, dok oni uvoze šleper veterana da ih spasidu…

I za kraj, uvijek zanimljiva drugoligaška karavana… predvođeni šoferom Živkovićem i kondukterom Galom, Studenti su 'osmicom' provozali igrače i stručni štab Gospe od Zdravlja. Prve impresije su fenomenalne, neviđeno kako netko može toliko uživati u svemu tome (priznajem, i meni je to sve malo čudno, ali ako se momcima sviđa), pa su navodno odmah po izlasku dogovorili modalitet buduće suradnje.

Ništa bolje nisu prošli niti Mertojak i Konjsko, čija je vožnja 'peticom' trajala nešto kraće, a navodno i nije bila toliko ugodna, da im nešto nije najbolje sjelo (iako mi nije jasno što točno, jer su se i oni mogli voziti malo duže, nezahvalnici).

Prošli put sam najavio buđenje Trstenika, pa vas sa zadovoljstvom izvještavam da su drugom prvenstvenom pobjedom, posljednje mjesto prepustili Stobreču. Bravo svima, a ponajviše Stobreču ?