Osvrt na 10. kolo KMNL

Napisao 
Published: 05 Lipanj 2021

Iza nas je još jedan tjedan loptanja, rezultati više-manje očekivani (kao da je to uopće bitno, ovdje smo da sudjelujemo, a ne da se natječemo), ali zato prezentacija igre… šta bi se reklo: Nakon svake utakmice barem se jedno dite mani baluna… ma ja bih išao i dalje, i rekao nakon svakog dodira… promocija baluna nam je jača nega marketing H-a-e-N-e-S-a ?

Barem su vam matere zadovoljne (za cure još nije kasno), ki da ih čujem: Šta će ti oti balun, ajde se lipo uvati skule, nađi posao, a ne da ganjaš i nabijaš jarećeg mijura… pametne su one, pustile su vas da sami dođete do zaključka, ali ne date se vi, slijepi pored zdravih očiju… samo tako nastavite, ja super zadovoljan, iz kola u kolo, tati treba mesine za članak, a u vas ima i za izvoz ?

E pa tako vam se lipi moji, samo ovog tjedna balun prestao ganjati na Trsteniku (ma da vam pravo kažem, je i koju sezonu ranije, Šiško će bolje znati, daj reci ljudima otkada ono igrate?!), zabranjena tema je postao i u centru grada (Dominik ili Gospa od Zdravlja, ne znaš tko je 'uspješniji', u biti znamo, ali neka se misle, a i nadaju da oni nisu ti), a najdalje su otišli (naravno) na Žnjanu… ali o tome drugom prilikom, ne mogu odmah sve ispucati, a i nije pošteno da se uvijek njima bavimo, iako su očito željni pažnje… ovog puta ih zaobilazimo, najbolje za sve… ipak samo rečenica, jače je to od mene? Skoro su me razočarali, imali su pobjedu u nogama, vodstvo pa sve do posljednjih pet minuta susreta… i onda ipak primili golove za 'uobičajen dan u uredu'. Ovog puta samo dva, znam, nisu ispunili kvotu, ali sve im praštam, nije bilo vremena, ne bi oni razočarali, momci su dosljedni, iz kola u kolo, nemam prigovora…

E, ali zato se riječ 'balun' vratila na Sućidar, veliki (najveći) bod je slavljen dugo u noć… a onda triježnjenje, pogled na tabelu, i opet ispočetka… this time next year, jel tako kapetaneeeeeeeeeee

Od ostalih rezultata Premijerke, Pujanke (unatoč porazu) počinju ličiti na ekipu, ovog puta ih je koštala kratka klupa (uvijek nešto, jel tako), ali hrabro su odigrali pola sata, predvođeni mladićem, ustrajali su do posljednjeg trenutka, kisik je bio spreman, ali hrabro srce Pujankaša 'ni čut'.

Nastava na Kmanu još uvijek traje, momci slabo upijaju novo gradivo…

U osvajanju bodova, Njivašima su ruke dali i protivnici, i to 'samo' dvaput, kad već nisu mogli doći do prave strane, ajde, bitno je da su momci u formi i drže prosjek.

Kaštelani su u posljednjim trenucima susreta prokockali i taj jedan bod, dok su gosti došli do zaključka da ih bolje ide bez 'onog šta se ne gasi'.

I za kraj dragi moji, kad vam na scenu stupe drugoligaši, onda se ona ista dica s početka kolumne s guštom vrate na terene, razmišljajući, ako se ovi mogu loptati, a uz to imati i svoje natjecanje, sve je moguće.

Kacunar se lagano vraća tamo gdje mu je i mjesto – na treću poziciju ?

Ekipa Pojišana, trenutni favorit da popuni upražnjeno mjesto najdraže ekipe, dokazala je to pobjedom nad Mertojakom, momčadi koja u posljednje vrijeme niže zapažene rezultate.