Osvrt na 9. kolo KMNL

Napisao 
Published: 30 Svibanj 2021

Ovog tjedna nam prvoligaši nisu ponudili nijedno iznenađenje, osim toga što su odigrali svih 6 utakmica, pa im ovim putem čestitajmo na stopostotnoj izlaznosti.

Ovdje se nećete nagledati puno čestitki (možda zato jer nemamo materijala za to), ova kolumna nije stvorena s tim ciljem, stoga, predlažem da uživate i ponavljate prethodnu rečenicu over & over & over… OK, sad kad smo s tim završili, pređimo na onaj 'fun part'. (ovdje vam vrijedi: fun -> funny -> Žnjan)

Ako ste uopće sumnjali, mi ćemo vam sve reći i prezentirati, bez zadrške i uljepšavanja, stilski besprijekorno odraditi… scenografija pripremljena, kostimi također, uloge podijeljene, šator se upravo podiže, ljudi čekaju u redu…

Usprkos 'pojačanjima', Žnjan i dalje ne uspijeva pronaći dobitnu formulu za osvajanje makar jednog bodića. Ravne Njive predvođene povratnikom Jurićem, na trenutke su se doimale kao s druge planete, posebno onaj s kikicama, vjerovali ili ne, eto toliko su ovi nisko.

Poljud se poigrao s neambicioznim Dugoraćanima, ostavši u trci za… najfotogeničniju momčad (šta ja znam, ovo mi je prvo palo na pamet, jer su im šanse da zasjednu na čelno mjesto ravne Hajdukovom proljeću u Europi).

Po dobrom starom običaju, nastava na Kmanu je i ovog puta završila dosta ranije od predviđenog, pa je prof. Banovac raspustio djecu kućama nešto ranije, rekli bi na obostrano zadovoljstvo.

Sv. Duje priredio party na Kamenu, a pošto Micevski i Šarky nisu bili pozvani, smatramo da su i dobro prošli. Triježnjenje neće biti teško, navikli su se momci, iz vikend u vikend ?

Pujankaši u 'Povratku otpisanih' (na nešto mi miriše: da li je već snimljen film o sličnoj tematici, ako ne, molim scenarij za mini serijale… ili još bolje, možete ih pogledati jednom tjedno na betonu Sjemeništa, uživo, kokice gratis, gajbu ponesite). Prva botelja ipak ide Bulatu koji je osigurao trobod, opjevani vam je bio glavni akter u prvom nastavku, iako je isti među najiskusnijima iz redova Sv. Frane ?

Na papiru najzanimljivija utakmica, svakako, ali u stvarnosti… još zanimljivija, hahahahaha, jesam vas… dosad ste već trebali naučiti da Zadvarje ne skida gaće pred nikim. Tako vam je to kada cijela Općina stoji iza vas, šta je pusti Solin kontra veleopćine… još da ih suci ne sputavaju, možda bi i dobili koju utakmicu ?

Ali ozbiljno, to je momčad koja u prvih 9 utakmica ima samo dva poraza, s čime se može pohvaliti jedino prof. Baltazar, ovaj Banovac i njegov 'team' malog kruga (a velikih ljudi) i prateći rivali (Poljud, Njive). Utakmica je završila podjelom bodova (3:39, iako moram priznati da su moje simpatije bile na njihovoj strani… pa i onda kad su gubili čak 2:0, ja sam navijao za Solin (uvijek za pobjedničku stranu, valjda vam je to jasno), samo da se oni dodatno galvaniziraju i okrenu tijek utakmice. I uspio sam, a niti hvala (u biti je, Nikola je bio fer) za moj skromni doprinos, samo ih je sudac zeznuo u posljednjoj minuti - mimo dogovora.

 

Druga liga, najgledanija liga u cijeloj državi među svim sportovima, razlog postojanju ovih kolumni, da njihove izvedbe ima netko zabilježiti, uklesati u kamen za vijeke vjekova, na ponos… ala jesam ga pretjerao, najbolje da se bacimo na posao, dosta je materijala bilo u minulom tjednu, nemojte zamjeriti ako nešto ne spomenem, zatrpan sam s vašim molbama i materijalima za objavu… ja sam vam ništa što vaši suigrači traže da ide u širu javnost, tako da jedna lijepa mala simbolična zahval(nic)a ne bi škodila…

Startamo s nebesko-plavima, koji su još jednom dokazali da neće biti spremni za iskorak niti u ovoj sezoni jer kada u posljednja 4 susreta upišeš samo jednu pobjedu… nemojte se onda čuditi kako s nekoliko stotina simpatizera padneš na nekoliko desetaka, pa ti najednom ne treba niti druga ruka za zbrajanje… sreća pa se Hrvoje vratio da vam 'drži dojam' punih tribina… ali pročitali su vas, jednostavno niste spremni, a pogotovo otkad ste ostali bez čvrste ruke VR-a. Još nije kasno, ali će biti jako teško…

Konjsko predvođeno kapetanom Cakijem se poigralo s Gospom od Zdravlja (6:1), a studenti profešura Duje sa Stobrečom (6:2).

Podstrana je u posljednje tri minute susreta postigla 3 zgoditka (hattrick F. Milovića) slomivši čvrsti bedem pred golom Pojišana. dok je Mertojak u dobrosusjedskom derbiju nadigrao Trstenika golovima Petričevića.