Osvrt na 8. kolo KMNL

Napisao 
Published: 23 Svibanj 2021

Prva liga je u ovom kolu odigrala samo četiri utakmice jer su dvije ekipe procijenile da nemaju nikih šansi. Tako su (uvijek dobro raspoloženi, blagoslovljeni bili) Pujankaši prepustili bodove izravnom rivalu sa Žnjana (pa jeli ovo moguće), a Sv. Duje (najmlajoj prvoligaškoj ekipi, zdravoj i veseloj, izuzev Pavelića) župi Sv. Frane (a evo očito da je).

Obje ekipe su u užem krugu za fair-play nagradu, a ako ipak u posljednjim trenucima ispadnu iz konkurencije (ove godine je žestoka konkurencija, svi traže nagradu za priznanje, jedni kad otiđu po balun u maslinik, drugi kad dođu na zakazano vrijeme susreta), onda će zasigurno biti razmatrano jesu li utjecali na regularnost lige, pa će samim time biti predmet Odbora KMNL, tzv. Unutarnje kontrole za sportska natjecanja. Nema vam tu sredine, pa biraj, ili si pokojnik, ili pokajnik… e, jesam vam dao misliti, ha ha ha ?

Pa krenimo redom… kolo su otvorili Zadvarje - Sućidar, a unatoč nastupu 'velike bijele nade' D. Koceića, gosti nisu uspjeli doći do troboda, iako se isti po prvom ulasku u teren i dodirom baluna (sredinom prvog dijela) upisao u strijelce. Domaći nisu znali iskoristiti trenutke neigranja dotičnog, te je krajnji rezultat (2:2) realan i prihvatljiv za obje momčadi.

Usprkos odličnom ulasku u utakmicu, kratka klupa župe s Kamena nije mogla parirati vodećem Kmanu, predvođenim trostrukim strijelcem Tunjićem (ala, kad igra ovaj Kman nemam o čemu pisati, možda o smislu života, crnim rupama, a možda da se uhvatim malog kruga velikih ljudi jer očito da i oni prate kolumnu s velikim interesom… traže i oni malo pažnje, sunašca, pogotovo onaj veliki barba uz stol delegata, pa evo, porcija uskoro stiže, samo neka prođu izbori, malo je nervozan, ali ne i zabrinut).

I Kaštelani su loše otvorili svoj susret protiv Solina, ali dva zgoditka D. Čule u tom periodu nisu bila dovoljna da 'ubiju' utakmicu. Susret je odlučen u posljednje tri minute, kada vodeći strijelac lige Jurić izjednačava rezultat, a potom Lagator s dva zgoditka donio veliku pobjedu i ostanak u trci za vodećim dvojcem.

Derbi susret cijelog kola odigrali su Poljud i Ravne Njive, a pobjeda zasluženo pripada domaćoj momčadi. Konačni rezultat je preslika stanja na terenu, jer što možeš očekivati i čemu se nadati kada faliješ toliko zicera tijekom cijelog susreta. Istaknut ćemo doprinos golmana/kapetana/voditelja/strijelca Duje Bonačića, čiji će zgoditak ući u rubriku za gol sezone, pa evo i kratki opis istog. Dakle, balun se nalazi u posjedu dotičnog, pa prvo ide pogled lijevo -> kad ono Jukić na koljenima, pogled zatim skrene udesno -> a Brdar se hvata za bok… da bi krajičkom oka spazio Radana (pozu ne bih opisao) kako spojen na cucu (kisika) mota rukom 'ni slučajno, traži drugog'. Uz sve to pobrajano, a sve unutar četiri sekunde, stigao je primijetiti i posljednjeg suigrača JMK-a kako na sidrunu održava glavu tik iznad vode. U tom trenutku je spoznao strašnu činjenicu, da je sve na njemu… istina, i golman gostiju mu je pripomogao jer je u jednom trenutku i on krenuo topiti JMK-a jer je postojala mogućnost da se ovaj othrva Kikijevu zahvatu… i tako on zapostavi svoju dužnost, a Druškan mu sa smiješkom zabije 'downtown' tricu za delirij. Iako se opisani trenutak dogodio u 14. minuti susreta za vodstvo 1:0, sve što je nakon toga uslijedilo, biva irelevantno, ostatak utakmice je protekao u revijalnom tonu jer kad su ovi vidjeli da im i golman zabija… a ono, what's the point, zabit će i drugi ako (slučajno i) izjednačimo. Srećom po njih, nije bilo potrebe za novom demonstracijom talenta, jer su vrlo brzo otišli na nedostižnih 3 gola razlike, ostavivši voditelja Pavića bez riječi. Ali poznavajući njegov karakter, već tada je krenulo osmišljavanje taktike za uzvrat, kotačići su se zavrtili, 'this time in few months'… Evo kaže Dejan da su se oni pripremali za vaterpolo susret ?

Druga liga, moja sreća i radost, što bi ja bez njih (a i oni bez mene, svaki dan primam pisma podrške)… a ne kao ovi iz više lige, sve znaš, a da nisi pošteno ni započeo s natjecanjem…

Krećemo od nekad najdraže ekipe, one s Kacunara… otkad nisu u fokusu najvjernijeg, kao da su im sve lađe potonule, nikako da pronađu ritam prije korona stanke. Nakon crnila i bruke u prošlom kolu, ovog puta su jedvice prošli Konjsko, za koju Caky nije nastupio. Pohod na prvo mjesto (ipak) nastavljaju, ali bez tribina će ga teško ostvariti…

Trenutno najdraža ekipa, ona okupljena na Mertojaku, lagano se ušuljava u ravnopravnu borbu za mjesta koja vode među prvoligaše, ali će trebati malo više ozbiljnosti ako žele ostvariti taj plasman… znači, ništa od njih ? Primijetismo znatno povećanje njihovih simpatizera, samo kažem…

Pojišan, ekipa koja je uvijek tu negdje, pri srcu i pameti, ali nikad blizu rezultata (barem ne od 'one' sezone, eh da, pamtimo je i još uvijek žalimo, osobno, teško mi je o tome uopće pričati), dodatno je zakuhala borbu pobijedivši Dominikance. Hoće li se i oni ozbiljnije uključiti u borbu za vrh, mogu li nekome pomrsiti račune? Hahahaha, pa naravno da ne mogu, ne budite naivni ?

A od ostalih utakmica, bogoslovi su lagano riješili Stobreč, opasno se približivši sredini tablice, dok se Podstrana zaustavila na 8 zgoditaka protiv Trstenika, blaženi i milostivi bili.