Osvrt na XVII. kolo KMNL

Napisao 
Published: 18 Lipanj 2020

Druga liga: Preokret Kocunara, sigurne pobjede K. Starog, Mertojaka i Kamena, Konjsko ispustilo pobjedu

KOCUNAR - POJIŠAN 3:1

Jako teško izborena pobjeda nebesko-plavih protiv kompletnih culesa. Gosti su prvo poluvrijeme okončali minimalnim vodstvom, a strijelac je bio Šarić u 7. minuti. U drugom dijelu stvari ipak dolaze na svoje mjesto, a 'špina' je otvorena već u prvoj minuti nastavka kada rezultat izjednačava Tomislav Babić, povratnik u pobjedničke redove. Preokret i vodstvo dolazi deset minuta poslije preko S. Vulikića, da bi isti igrač zaključio susret svojim drugim zgoditkom dvije minute prije kraja utakmice.

TRSTENIK - K. STARI 2:12

Trstenik nije pružio nikakav otpor, što znači da su se Kaštelani lijepo malo provozali, istrčali i vratili doma s nova tri boda u džepu. Strijelci: Šarić, Jurić i Ivančić po 3, A. Đikić 2, te A. Plazonić samo jedan zgoditak. Grbeša, Lagator i golman Penga nijedan.

K. LUKŠIĆ - MERTOJAK 2:7

Hajde da je i Mertojak nekoga nadigrao ? Tri zgoditka njihove mlade nade S. Lozića, dva Orlića, te po jedan Sunare i Runjića, naspram jednog Prolića i Stipanovića. Bit će ovo duga, duga završnica sezone za Kaštelane, čiji je voditelj (očito) počeo s pripremama i slaganjem ekipe za narednu još u listopadu ?

KAMEN - PODSTRANA 7:2

Predvođeni Ćelićem i D. Milovićem, gosti su se dobro držali sve do 29. minute i imali minimalni zaostatak od 3:2. Ali, tada domaći ubacuju u pokoju brzinu više i ekspresno rješavaju pitanje pobjednika. Istaknimo da je Mićo ovog puta postigao 5 zgoditaka.

KONJSKO - GOSPA OD ZDRAVLJA 5:5

Živahna utakmica, puna preokreta, prepuna sadržaja. Poveli su gosti zgodicima Jelavića (5) i Melvana (11), da bi domaći pred sami odmor smanjili preko Kovača. U nastavku susreta, Melvan povećava vodstvo gostiju u 24. minuti, da bi uslijedio rijetko viđeni, epski preokret Kanarinaca u samo tri minute: Granić (28), M. Šolić (29) i D. Šolić (31). Pet minuta kasnije, gosti uzvraćaju preko voditelja/golmana/igrača L. K-L-a. Dvije minute poslije Goreta vraća vodstvo Kanarincima, da bi ga njegov suigrač (ovog puta golman) A. Čulić odlučio vratiti gostima jer su eto i oni zaslužili barem bod.