Osvrt na X. i XI. kolo KMNL-a

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 28 Siječanj 2019

Započeli smo drugi dio sezone KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'' u kojem nas sigurno čeka još puno zanimljivih utakmica te gotovo sigurno možemo reći, nepredvidljiva borba za prva mjesta na tablicama. U desetom i jedanaestom kolu odigrano je ukupno 19 utakmica prve i druge lige. U desetom kolu posebno valja izdvojiti visoku pobjedu Kmana nad Brdima (10:0), slična utakmica je bila i između Dugog Rata i sv. Frane (9:0), a u drugoj ligi također imamo visoku pobjedu Gospe od Otoka protiv Mertojaka (11:1).

Što se tiče poretka na tablici prve lige, na prvom mjestu se nalazi ekipa Kmana, drugo mjesto zauzima Sućidar, a na trećem mjestu se nalazi Dugi Rat koji ima i dvije utakmice zaostatka. Također treba napomenuti kako ekipa sv. Roka – Jesenice ima isti broj bodova kao trećeplasirana ekipa iz Dugog Rata (ali sa utakmicom više). U drugoj ligi nemamo niti blizu toliko dramatičnu borbu za prvo mjesto na tablici. Naime, ekipa Gospe od Otoka posjeduje besprijekoran učinak te trenutno ima 30 bodova (10 pobjeda u 10 utakmica), dok druga ekipa po poretku Pojišan ima 12 bodova manje. Na trećem mjestu se nalazi Konjsko koji ima 2 boda manje od drugoplasirane ekipe.

Najbolji strijelac prve lige je Milan Družijanić (Kamen) sa 24 postignuta pogotka, a u drugoj ligi je to Domagoj Čule (Gospa od Otoka) sa 13 postignutih pogodaka.