Izvještaj s V. kola KMNL-e

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 13 Studeni 2018

U petom kolu KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'', odigrano je deset utakmica prve i druge lige. Utakmica između Ravnih Njiva i Sv. Duje je trebala biti jedanaesta, no ekipa Sv. Duje se nije pojavila te su tako Ravne Njive osvojile nova tri boda.

U prvoj ligi, ekipa sa Kmana nastavlja svoju impresivnu dominaciju ove sezone. Tako su u ovom kolu došli su do pete pobjede zaredom te su svladali ekipu sv. Ante (Poljud) 2:1. Dugi Rat se polako vraća svom pobjedničkom nizu te su u ovom kolu pobijedili mladu ekipu sa Brda 6:2. Jedna od najboljih i najdramatičnijih utakmica ovog kola, sigurno je bila između Sv. Roka (Jesenice) i Sućidra. Naposljetku, nakon neizvjesne i napete utakmice, tri boda su otišla na stranu Sućidra koji je pobijedio 2:1. Uvjerljivu pobjedu ostvario je Žnjan koji je sa 9:4 pobijedio Pujanke, a Sv. Frane je sa 3:1 pobijedio Kamen. Tablica prve lige izgleda tako da je na prvom mjestu Kman, na drugom je Dugi Rat, a treće mjesto zauzima Sućidar.

U drugoj ligi Kaštel Lukšić je pobijedio ekipu Gospe od Zdravlja 2:0, Konjsko i sv. Dominik su remizirali (3:3), Pojišan je svladao Kocunar sa 3:2, a Mertojak je pobijedio ekipu sv. Ante (Zadvarje) sa 4:2. Gospa od Otoka ove sezone nezaustavljivo juriša prema prvom mjestu te su ovo kolo pobijedili Strožanac 7:4, što im je peta pobjeda zaredom. Na prvom mjestu druge lige se tako uvjerljivo nalazi Gospa od Otoka, drugo mjesto drži Kaštel Lukšić, a treće mjesto pripada ekipi Sv. Ante (Zadvarje)

Najbolji strijelac prve lige i dalje ostaje Ivan Ratković (10 pogodaka), a najbolji strijelci druge lige su Domagoj Ivišić i Luka Šarić (8 pogodaka).