Sažetak II. kola KMNL

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 14 Listopad 2018

U proteklom tjednu, gotovo sve malonogometne ekipe (osim Konjskoga i Kocunara), odigrale su drugo kolo KMNL-e. Kao i u prvom kolu, opet smo imali mnoštvo pogodaka, iznenađenja, obrata, a pojedine ekipe nastavljaju sa izvrsnim igrama i rezultatima. No, krenimo redom.

U prvoj ligi, branitelj naslova prvaka treću godinu zaredom, sv. Josip iz Dugog Rata, igrao je dvije utakmice (zbog odgode prvog kola). Nakon dojmljive prve utakmice u kojem su svladali ekipu Pujanki sa 9:0, u drugom kolu su izgubili od Kmana sa 4:0, što i ne čudi budući kako se na utakmici Boško Novaković ozlijedio, dok je Marin Roguljić suspendiran. Mlada ekipa sa Brda pobijedila je 3:2 Žnjan, Sućidar je sa uvjerljivih 6:2 svladao Kamen, Sv. Ante (Poljud) je također sa uvjerljivih 5:1 pobijedio ekipu sv. Frane, dok je u dramatičnoj utakmici Sv. Roko svladao Sv. Duju 4:3. Ipak, najuvjerljivija je bila ekipa Ravnih Njiva koja je sa čak 11:2 svladala Pujanke. Igrač Ravnih Njiva, Ivan Ratković, sa 7 postignutih pogodaka, prvi je strijelac prve lige. Već se jasno može primijetiti kako su Pujanke u natjecateljskoj i rezultatskoj krizi, budući da su oba kola uvjerljivo izgubili te primili ukupno 20 pogodaka. Tako prvo mjesto u prvoj ligi trenutno pripada Kmanu, drugo ekipi Sv. Ante (Poljud), a treće mjesto Sv. Roku (Jesenice).

U drugoj ligi odigrano je pet utakmica. Gospa od Otoka svlada je ekipu Pojišan sa 4:2, Mertojak je pobijedio 3:1 Kocunar, Kaštel Lukšić je sa uvjerljivih 4:1 svladao Strožanac, a Zadvarje je pobijedilo ekipu sv. Dominika sa 5:2. Ovosezonski debitant, ekipa Gospe od Zdravlja, upisala je drugu pobjedu zaredom te je pobijedila CBS čak 7:1. Na tablici druge lige, prvo mjesto zauzima ekipa Gospe od Zdravlja, drugo Kaštel Lukšić, a treće mjesto trenutno pripada ekipi Gospe od Otoka.