Osvrt na I. kolo KMNL-a

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 09 Listopad 2018

Odigrano je prvo kolo nove, četrnaeste po redu Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.'' Ove sezone, u prvoj i drugoj ligi, natjecat će se ukupno 23 ekipe, odnosno 12 ekipa u prvoj ligi te 11 ekipa u drugoj ligi. Od ove sezone imamo i jednog novog sudionika natjecanja, a to je ekipa župe Gospe od Zdravlja (Split) koja je, kako je to uobičajeno, započela svoje natjecanje iz druge lige.

U prvom kolu prve lige, odigrane su samo dvije utakmice. Tako je Kman sa 6:1 pobijedio ekipu sv. Duje, a još uvjerljivija je bila ekipa sv. Roka koja je sa 7:1 pobijedila Brda. Valja izdvojiti kako je Josip Cikojević za Kman postigao 2 pogotka, a Mijo Mandurić i Milan Grubiša su postigli svatko po 3 pogotka za sv. Roka.

U drugoj ligi odigrano je 5 utakmica, također sa mnoštvom postignutih zgoditaka. Tako je momčad CBS-a ostvarila uvjerljivu pobjedu od 3:0 protiv ekipe sv. Dominika, Kaštel Lukšić je sa 6:0 pobijedio Konjsko, Gospa od Otoka je sa 4:1 svladala Zadvarje, a u tijesnoj borbi Pojišan je slavio protiv Strožanca sa 3:2. Ekipa Gospe od Zdravlja uspješno je otvorila svoju debitantsku sezonu te je sa uvjerljivih 4:0 svladala Mertojak.