Finale "Sudamja kupa 2018."

Napisao/la  Petra Lasić
Published: 05 Svibanj 2018

Još je jedan „Sudamja kup“ ostao iza nas. Kup okarakteriziran kao jedan sportsko-duhovni projekt ideja je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, koja je zaživjela još 2012. godine sa dolaskom dr. sc. don Mihaela Miše Provića, kao povjerenika za mlade.

Ovogodišnji kup započeo je u srijedu, 02. svibnja 2018. godine, kada je u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa ugostio osam momčadi iz osam različitih župa Nadbiskupije. To su redom bile momčadi: Sv. Ante (Poljud), Uznesenje BDM (Kaštel Lukšić), Sv. Dominik (Split), Sv. Luka (Kocunar), Sv. Križ (Veli Varoš), Gospa od otoka (Split), Sv. Matej (Ravne Njive) i Isusovci Split, bogoslovi. U natjecateljskom, ali i neizostavnom prijateljskom duhu započele su utakmice osmine finala. Za polufinale se uspijevaju izboriti četiri ekipe, koje su igrale u petak, 04. svibnja 2018. godine. Sa ostvarenim rezultatima, Sv. Ante:Sv. Dominik 0:1 i Sv. Križ: Sv. Matej 1:6, ekipe Sv. Dominik i Sv. Matej uspijevaju ući u borbu za naslov prvaka ovogodišnjeg „Sudamja kupa“.

Finale kupa odigralo se u subotu, 05. svibnja 2018. godine, s početkom u 18:00h. Prvu utakmicu za treće mjesto igrale su ekipe Sv. Ante i Sv. Križ, sa rezultatom 5:3, kojim je brončana medalja pripala ekipi Sv. Ante. Završnu utakmicu, koja je odlučila konačnog pobjednika, odigrale su ekipe Sv. Dominik i Sv. Matej, s početkom u 19:00h. Rezultat 4:3 učinio je momčad Sv. Dominika prvacima „Sudamja kupa 2018.“.

Na pitanje hoće li sv. Dominik nakon ovakve završnice finala postati popularniji svetac u Nebu, zasigurno nikada nećemo dobiti odgovor. Ipak, jedno je sigurno, „Sudamja kup“ iz godine u godinu postaje sve popularnije natjecanje među mladim momčadima naše Nadbiskupije, a ne sumnjamo da će to potvrditi i iduća godina.