Osvrt na X. kolo KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.''

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 18 Siječanj 2018

Nakon zimske stanke od tri tjedna, ovaj vikend je nastavljena Katolička malonogometna liga ''Sv. Ivan Pavao II.''. U desetom kolu, odigralo se ukupno deset utakmica u kojima nije bilo većih rezultatskih iznenađenja. No, krenimo redom.

U prvoj ligi, vodeću poziciju drži ekipa iz Dugog Rata koja je ovo kolo bila slobodna. Drugo mjesto zauzima Sućidar koji je u ovom kolu pobijedio Pujanke sa čak 7:0 te tako učvrstio drugo mjesto na tablici prve KMNL-e. Treće mjesto više ne zauzima ekipa sv. Duje, već Žnjan, budući da su pobijedili Brda sa 9:3.

U skupini A druge lige, poredak prve tri ekipe ostaje nepromijenjen. Prvo mjesto, usprkos teškom porazu od Sinja (1:6), i dalje drže Duće. Na drugom mjestu se nalazi ekipa sv. Roka iz Jesenica koja je u ovom kolu pobijedila Kocunar sa čak 14:2. Ravne Njive su učvrstile treće mjesto na tablici, pobijedivši ekipu CBS-a sa 6:3.

U skupini B druge lige, odigrao se svojevrsni derbi između prve i druge ekipe na ljestvici. Tako je u utakmici između Aržana i Mertojaka, deblji kraj izvukla ekipa Aržana, pobijedivši Mertojak sa 6:3. Aržano tako zauzima vodeće mjesto na tablici, Mertojak se nalazi na drugom mjestu, a na trećem mjestu se nalazi ekipa iz Kaštel Lukšića.

Što se tiče najboljih strijelaca, u prvoj ligi je to Josip Cikojević (Kman) sa 18 postignutih pogodaka, a u drugoj ligi Ivan Šimunović (Kaštel Lukšić) i Luka Šarić (Pojišan) sa 17 postignutih pogodaka.