Adventska duhovna obnova za sve sudionike KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.''

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 18 Prosinac 2017

Adventska duhovna obnova za sve igrače i voditelje KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'' održana je u ponedjeljak 18. prosinca 2017. u samostanu sv. Ante na Poljudu. Prva je to od dvije duhovne obnove koje su predviđene za sve sudionike KMNL-e na godišnjoj razini.

U prepunoj crkvi sv. Ante, prvo je održan ispit savjesti, zatim je za sve okupljene bila mogućnost svete ispovijedi, a potom je uslijedilo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Tomislav Hrstić. Igračima i njihovim voditeljima su na raspolaganju za sakrament ispovijedi bila četvorica svećenika: fra Frano Delić, fra Tomislav Batinić, fra Šime Škibola te don Mihael Prović.

U svetoj misi, koju je glazbeno animirao vis Abba, predvoditelj misnog slavlja, fra Tomislav Hrstić, naglasio je kako Katolička malonogometna liga ima za krajnji cilj povezati sve sudionike sa Bogom i bližnjima te kako su puno važniji ''bodovi'' skupljeni na duhovnim obnovama nego na utakmicama. Upravo po toj tako bitnoj duhovnoj sastavnici, ova liga se u temelju i razlikuje od svih ostalih malonogometnih liga.

Na samom kraju misnog slavlja, svim okupljenima se obratio voditelj KMNL-e u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji, Mladen Jurić, koji je održao prigodni govor i dao određene praktične upute. Zatim je povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, dr. sc. Don Mihael Prović, uputio svoje riječi pozdrava i zahvale svim okupljenima. Naposljetku je fra Tomislav Hrstić udijelio svima Božji blagoslov, a zajedničko druženje se nastavilo na prigodnom domjenku u župnoj dvorani.