Sažetak osmog odigranog kola KMNL-e "Sv. Ivan Pavao II."

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 02 Prosinac 2017

Iza nas je i osmo kolo KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'' u kojem je odigrano sveukupno 12 utakmica prve i druge lige. U ovom kolu posebno valja naglasiti dosta rotacija u poretku ekipa na ljestvicama. No, krenimo redom.

U prvoj ligi, Dugi Rat i dalje čvrsto drži prvo mjesto, osmom pobjedom u nizu protiv ekipe sa Brda (3:2), koja je, iako zadnja na ljestvici, pokazala izuzetno jak otpor prema favoritima iz Dugog Rata. Drugo mjesto više ne zauzima sv. Duje, budući da je doživio prvi ovosezonski poraz od ekipe sa Žnjana 7:5, već Sućidar, koji je dobio 3:5 Kamen te se popeo za jedno mjesto na tablici. Tako prva tri mjesta na tablici prve lige zauzimaju: Dugi Rat, Sućidar i sv. Duje. Valja spomenuti još i visoku pobjedu ekipe sv. Ante – Poljud nad Pujankama (8:3), pomoću koje su došli do šestog mjesta na tablici.  

U skupini A druge lige, Duće i dalje čvrsto drže prvo mjesto, a to su potvrdili i pobjedom 4:0 protiv CBS-a. Drugo mjesto zauzima sv. Roko – Jesenice, koji su u jako teškoj i napetoj utakmici ipak svladali Mejaše sa 6:5. Treće mjesto više ne zauzima ekipa sa Ravnih Njiva već Sinj, koji su dobili 4:2 Kocunar i tako sa četvrtog prešli na treće mjesto.

U skupini B druge lige, poredak prve tri momčadi je ostao u cjelovitosti isti. Pobjedom protiv Kaštel Lukšića (1:6), Mertojak je učvrstio svoje prvo mjesto na tablici. Na drugom mjestu je ekipa iz Aržana, a na trećem se nalazi Kaštel Lukšić.

Najbolji strijelac prve lige je Josip Cikojević (Kman) sa 13 postignutih pogodaka, a u drugoj ligi je to Ivan Šimunović (Kaštel Lukšić) sa 14 postignutih pogodaka.