Odigrano sedmo kolo KMNL-e "Sv. Ivan Pavao II."

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 28 Studeni 2017

U sedmom kolu KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'', odigralo se ukupno dvanaest utakmica prve i druge lige. U prvoj ligi, neporažena je i dalje ekipa iz Dugog Rata koja je u dosadašnjim utakmicama postigla čak 38 golova. Slijedi ih momčad Sv. Duje koji imaju tri boda manje, ali i utakmicu manje, a valja naglasiti kako se također radi o ekipi koja je neporažena u dosadašnjem dijelu sezone. Pobjedom 3:5 protiv Brda, Sućidar je još više učvrstio treće mjesto na tablici prve KMNL-e.

U skupini A druge lige, Duće zauzimaju prvo mjesto već drugo kolo zaredom. Pobjedom protiv ekipe sa Mejaša (6:4), samo su potvrdili svoje prvo mjesto, a odlično im je došao i neriješeni ishod (4:4) između Sv. Roka – Jesenice – Ravne Njive. Drugoplasirana župa sv. Roka iz Jesenica ima tako 3 boda manje od prvoplasiranih Duća te je ovo kolo doživjela i prvi remi u ovom dijelu sezone. Treće mjesto zauzima ekipa Ravnih Njiva koja ima utakmicu manje od prve dvije ekipe na ljestvici.

U skupini B druge lige, imamo potpunu rotaciju u poretku prve tri momčadi na tablici u odnosu na prethodno kolo. Dok je u šestom kolu na prvom mjestu bio Kaštel Lukšić, nakon sedmog kola vodstvo preuzima Mertojak, pobjedom od 3:0 protiv Sv. Obitelji. Kaštel Lukšić porazom od 2:4 protiv Sv. Ante – Zadvarje silazi na treće mjesto, a ekipa iz Aržana pobjedom od 3:2 protiv Konjskog zauzima drugo mjesto na ljestvici druge lige.

Najbolji strijelac prve lige je Josip Cikojević (Kman) sa 13 postignutih pogodaka, a u drugoj ligi je to Ivan Šimunović (Kaštel Lukšić) sa 14 postignutih pogodaka.