Izvještaj sa šestog odigranog kola KMNL-e "Sv. Ivan Pavao II."

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 23 Studeni 2017

Nakon kraće stanke, odigrano je i šesto kolo Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.'' U prvoj ligi nije došlo do promjena u poretku vodećih momčadi na tablici. No, valja svakako izdvojiti ekipu Sv. Ante – Poljud koja je pobjedom od 6:2 protiv ekipe sa Kamena, popela se sa devetog na šesto mjesto na tablici I. KMNL-e.

U skupini A druge lige, prvo mjesto nakon dugo vremena više ne pripada ekipi iz Jesenica, već ekipi iz Duća. Oni su sa visokom pobjedom od 5:0 pobijedili  Ravne Njive i tako sa četiri pobjede nastavili svoju izvrsnu formu i zauzeli vodeću poziciju u ligi. Ovo kolo je donijelo ekipi CBS-a i prvi bod u ovih šest kola. Momčad iz Sinja je u ovom šestom kolu upisala svoju prvu pobjedu i to na jako dominantan način, pobijedivši ekipu sa Mejaša čak 9:1. 

U skupini B druge lige, zanimljivo, situacija na tablici je posve ista kao i prošlo kolo. Nijedna ekipa nije napredovala ili nazadovala u svom poretku na ljestvici. Prvo mjesto na tablici drži Kaštel Lukšić koji je ovo kolo pobijedio ekipu iz Strožanca sa 4:1. Mertojak, koji je ovo kolo također upisao pobjedu protiv ekipe sv. Ante-Zadvarje (3:2), prati u korak ekipu iz Kaštel Lukšića. Te dvije ekipe imaju jednak broj bodova, ali Mertojak ima slabiju gol razliku. Treće mjesto na ljestvici drži Aržano koje je upisalo i svoju treću pobjedu, pobijedivši Sv. Obitelj sa 5:4.

Najbolji strijelci prve lige sa devet pogodaka su Ivan Knežević (Kamen), Antonio Vrkić (sv. Duje) i Josip Cikojević (Kman), a u drugoj ligi je to Ivan Šimunović (Kaštel Lukšić) sa dvanaest postignutih pogodaka.