Izvještaj sa četiri odigrana kola KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.''

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 23 Listopad 2017

Završeno je i četvrto kolo Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.''. U odnosu na prethodno kolo, dogodile su se određene promjene kod poretka ekipa na tablici, a najviše se to odnosi na skupinu B druge lige. No, krenimo redom.

U prvoj ligi, odigrana je jako bitna utakmica, svojevrsni derbi, između ekipe iz Dugog Rata i ekipe sa Sućidra. Bila je to utakmica između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, a kao pobjednik susreta izašla je ekipa iz Dugog Rata (rezultat 8:2),  koja je tako učvrstila svoje prvo mjesto na tablici sa maksimalnim brojem bodova u ova četiri kola. Drugo mjesto trenutno zauzima ekipa sv. Duje koja također ima sve pobjede, ali i utakmicu manje u odnosu na prvoplasiranu ekipu. Sućidar, koji je prošlo kolo bio na drugom mjestu, porazom protiv Dugog Rata pada na treće mjesto prve KMNL-e sa jednakim brojem bodova kao i sv. Duje, ali sa lošijom gol razlikom.

U drugoj ligi, točnije u skupini A, nema nikakvih promjena kod prve tri ekipe u odnosu na prethodno kolo. Maksimalni učinak i dalje ima ekipa sv. Roka iz Jesenica, drugo mjesto zauzimaju Duće sa utakmicom manje, a treće mjesto zauzima ekipa sv. Mateja – Ravne Njive sa dvije utakmice zaostatka.

Skupina B u drugoj ligi ima najviše novosti u poretku vodećih ekipa s obzirom na treće kolo KMNL-e. Ekipa iz Kaštel Lukšića koja je prošlo kolo bila na trećem mjestu, sada zauzima prvo mjesto na tablici sa tri pobjede i jednim porazom. Drugo mjesto pripada ekipi sa Mertojaka koji imaju isti broj bodova kao ekipa iz Kaštel Lukšića, ali i slabiju gol razliku. Treće mjesto zasada pripada ekipi sv. Ante – Zadvarje koji imaju utakmicu manje u odnosu na prve dvije ekipe.

Generalno govoreći, najviše postignutih pogodaka u protekla četiri kola ima ekipa sv. Josipa iz Dugog Rata (28 pogodaka), a najmanje primljenih pogodaka ima ekipa sv. Roka iz Jesenica (5 pogodaka).

Najbolji strijelac sa 9 pogodaka u prvoj ligi je I. Knežević (Kamen), a u drugoj ligi I. Šimunović (K. Lukšić) sa 8 postignutih pogodaka.