Odigrana tri kola KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.''

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 16 Listopad 2017

Iza nas su tri odigrana kola Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.''. Podsjećamo, ove trinaeste sezone KMNL-e, u prvoj i drugoj ligi sudjeluje 26 ekipa, od čega ih je pet koji po prvi puta nastupaju (Sinj, Strožanac, Pojišan, sv. Roko – Jesenice, sv. Ante – Zadvarje).

Nakon tri odigrana kola, stanje na tablicama prve i druge KMNL lige se polako kristalizira. Tako se u prvoj ligi na čelu tablice nalazi ekipa iz Dugog Rata, koja je već dvije godine zaredom osvajač prve lige. Drugo mjesto zasada pripada Sućidru koji ima jednak broj bodova kao i Dugi Rat, ali slabiju gol razliku. Na trećem se mjestu nalazi ekipa sv. Duje koja ima utakmicu manje u odnosu na prve dvije ekipe.  

U drugoj ligi, točnije u skupini A, prvo mjesto drži ekipa koja ove sezone prvi put nastupa u KMNL-i, a radi se o ekipi sv. Roka – Jesenice. Oni imaju maksimalni učinak, odnosno sve pobjede u dosadašnjim kolima. Duće zauzimaju drugo mjesto na tablici sa dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom, a treća ekipa skupine A su Ravne Njive. Oni su odigrali tek jednu utakmicu koju su ujedno i pobijedili.

U skupini B druge lige, vodeću poziciju zauzima ekipa iz Aržana koja ima dvije pobjede i jedan neriješen rezultat. Sa utakmicom manje prate ih ekipa iz Konjskog, koja ima maksimalni učinak u dvije utakmice. Treće mjesto na ljestvici skupine B zauzima ekipa Kaštel Lukšića koja u tri kola ima dvije pobjede i jedan poraz.

Naposljetku, valja reći kako su do sada najbolji strijelci prve KMNL-e sa 7 pogodaka B. Novaković (Dugi Rat) i A. Vrkić (sv. Duje), a druge lige sa 5 pogodaka I. Šimunović (K. Lukšić) i Lj. Brekalo (Aržano).