Trofej za "fair play" na završnici KMNL-a u Mostaru pripao ekipi sv. Josipa - Dugi Rat

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 01 Lipanj 2017

Ovaj tjedan od 25. do 28. svibnja, odigrana je završnica Katoličke malonogometne lige u Mostaru. Našu Splitsko-makarsku nadbiskupiju predstavljala je ekipa sv. Josipa iz Dugog Rata.

Službeni početak završnice započeo je duhovnim programom (ispovijed i molitva krunice) u 17.00 sati, a sveta misa za sve sudionike natjecanja bila je u 18.00 sati. Predvodio ju je generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije mr. don Željko Majić, u koncelebraciji sa ostalim svećenicima. Idući dan je bio rezerviran za natjecanje po skupinama. Naša ekipa iz Dugog Rata bila je u skupini C zajedno sa Riječkom nadbiskupijom i Mostarsko-duvanjskom (2) biskupijom.

Sveti Josip je prvu utakmicu protiv Riječke nadbiskupije otvorio izvrsno. Već u prvoj minuti Boško Novaković pogađa za 1:0, a u drugom poluvremenu Ivan Bradarić povećava vodstvo na 2:0. Igrači iz Rijeke naposljetku ipak smanjuju na 2:1, što je bio i konačan rezultat. Nakon početne pobjede, ekipa sv. Josipa – Dugi Rat je u drugoj utakmici izgubila od domaćina iz Mostarsko-duvanjske biskupije sa minimalnih 1:0. Spletom okolnosti i s obzirom na gol razliku, predstavnici naše nadbiskupije nisu uspjeli proći grupni dio natjecanja. No, budući da su imali najmanje prekršaja na završnici, ekipa sv. Josipa je proglašena za fair play ekipom ovog turnira. S obzirom kako se radi o katoličkoj malonogometnoj završnici, ovaj trofej za fair play ima posebnu težinu i važnost. Zahvaljujemo stoga i čestitamo od srca ekipi koja je predstavljala našu nadbiskupiju te im želimo mnogo natjecateljskih i životnih uspjeha u budućnosti.