Započela je nova sezona KMNL-e u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Napisao 

U organizaciji Ureda za pastoral mladih, u četvrtak 22. rujna, sa skupštinom i sv. Misom započela je nova sezona KMNL-e u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Domaćin je bila župa sv. Josipa iz Dugog Rata, prošlogodišnji pobjednik KMNL-a i osvajač fair play-a na nacionalnoj završnici KMNL-a.

Skupština je ujedno bila i susret s župnicima i voditeljima koju je započeo don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji je sudionicima približio dublji smisao KMNL-e. Zatim je Mladen Jurić, voditelj KMNL u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji okupljenima ukratko opisao projekt KMNL-e, raspored i mjesta održavanja natjecanja. U 1. KMNL "Ivan Pavao II." ove godine nastupa 11 sljedećih ekipa: Brda, Dugi Rat, Kman, Mejaši, Pujanke, Sv. Dominik, Sv. Frane, Kamen, K.Sućurac, Sućidar i Žnjan. Dok u 2. KMNL "Ivan Pavao II." nastupa 10 sljedećih ekipa: K. Lukšić, Mertojak, Sv. Duje, Kocunar, Konjsko, Sv. Ante - Poljud, Duće, Aržano, CBS i Sv. Obitelj. Nakon skupštine slijedila je sv. Misa koju je predvodio mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, uz koncelebraciju don Bože Ćubelića (župa sv. Josip Dugi Rat), don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih, don Borisa Vukasovića (župa sv. Luka ev. Kocunar), fra Tome Hristića (župa Svete Trojice Poljud). U propovijedi mons. Vidović istaknuo vrijednost "odgovornosti" u sportu za svoj tim, jer smo mi makar ponekad "i na papiru potrebni za svoj tim". Nastavlja: "Svaka ekipa ima dobrih i manje dobrih, ne može najbolji ma koliko bio dobar, igrat sam, mora postojati tim." Sport je odgojna igra koja nas vodi u život i uči za život. Na samome kraju mons. Vidović je pozvao mlade na međusobnu solidarnost i odgovornost jednih za druge, jer koliko smo važni jedni za druge na terenu toliko smo i u životu.

Na kraju sv. mise, koju je pjesmom animirao VIS David iz Dugog Rata, mladima se obratio don Božo Ćubelić, župnik župe sv. Josipa koji je zahvalio svim okupljenima. Druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku u župnom uredu.