Početak nove sezone KMNL-a

Napisao 
Published: 13 Rujan 2016

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2016./2017., organizira XII. sezonu Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ (KMNL).

KMNL je projekt koji organizira Hrvatska biskupska konferencija u kojem sudjeluju mnoge (nad)biskupije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Nakon što svaka pojedina (nad)biskupija odigra svoju sezonu, pobjedničke momčadi igraju „nacionalnu završnicu“ u kojoj se natječu za nacionalnog prvaka. Naša Splitsko-makarska nadbiskupija igrala je svih dosadašnjih 11 sezona i do sada osvojila 4 nacionalne završnice i jednom Fair-play nagradu.

Želja nam je da KMNL, kao projekt Ureda za pastoral mladih, bude sastavni dio župnog pastoralnog rada u kojem bi svećenici u svojim župnim zajednicama, preko športa, okupljali mlade igrače i navijače te ih na jedan nov način približili župnoj zajednici i vjerskom životu.

Projekt „KMNL“ uz sportske sadržaje, prijavljenim voditeljima i igračima, nudi i duhovne sadržaje poput: misa s nadbiskupom za početak lige, adventska i korizmena duhovna obnova, misa s nadbiskupom za kraj KMNL (Te Deum), odlazak pobjedničke momčadi na nacionalnu završnicu i završni susret s nadbiskupom – dodjela nagrada pobjednicima i najboljim igračima. Sudionici KMNL mogu sudjelovati i u ostalim susretima, putovanjima i hodočašćima koje organizira ovaj Ured, a o njima ćete biti obaviješteni bilo dopisima, bilo najavama, na našoj web stranici:  www.mladisplit.com

Voditelj KMNL za Splitsko-makarsku nadbiskupiju je gospodin Mladen Jurić kojemu je povjereno organiziranje i upravljanje ovim Projektom.

Župne momčadi koje žele sudjelovati u novoj sezoni KMNL trebaju dostaviti potrebnu dokumentaciju:

1. Prijaviti župnu momčad od 12. do 15. rujna 2016. u nadbiskupijskom Uredu za pastoral mladih od 9-12 sati.

2. Momčad može imati 20 prijavljenih igrača u dobi od 16 – 30 godina, tri igrača mogu biti izvan te dobne granice. Igrači moraju biti s područja župe izuzev iznimnih slučajeva.

3. Ispuniti prijavnicu (koju šaljemo u dopisu) možete preuzeti na našoj web stranici.
Župnik je dužan ovjeriti dopis pečatom župe i vlastoručnim potpisom. Na ovaj način garantirate nam kako su momci sa popisa članovi Važe župne zajednice, te kako su prikladni za igranje KMNL.

4. Kopirati osobnu iskaznicu novo prijavljenih igrača i donijeti jednu sliku dotičnog igrača.

5. Upoznati igrače s pravilnikom o natjecanju i disciplinskim pravilnikom koji je dostupan na našoj web stranici! Preporučamo voditeljima momčadi, a i župnicima, redovito praćenje objava na našoj web stranici, kako bismo ostvarili što bolju međusobnu suradnju.

6. Uplatiti kotizaciju za cijelu sezonu u iznosu od 3.000,00 kn (Molimo Vas da novac ne šaljete po voditeljima ili igračima na igralište, već da kotizaciju uplatite na žiro račun Ureda za pastoral mladih.)      

Žiro račun  2330003 – 1500202847   
IBAN HR5523300031500202847
Poziv na broj  20000019011  ZA KMNL    
OIB 49607807960

7. Sezona 2016./2017. otvara se sv. misom u župi Sv. Josipa, u Dugom Ratu, čija je momčad prošlogodišnji pobjednik KMNL. Datum i vrijeme bit će objavljeni na web stranici nakon dogovora s nadbiskupom. Ukoliko župnik i voditelj momčadi nisu u mogućnosti doći sa svim igračima na ovu sv. misu i susret s nadbiskupom Barišićem, bilo bi lijepo da pošalju svoje predstavnike.

8. Malonogometno natjecanje počinje 19. rujna 2016. na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa. Raspored igranja bit će objavljen na web stranici www.mladisplit.com

9. Raspored utakmica predviđen je preko tjedna u večernjim terminima kako bi se prilagodili mladima i njihovim obavezama. U slučaju vremenskih neprilika utakmice bi se igrale vikendom. Natjecanje se održava na betonskom terenu u Sjemeništu (u ljetnom i proljetnom dijelu godine), te u sportskoj dvorani na Mejašima (u zimskom i jesenskom dijelu godine).

10. Molimo župnike koji nisu uplatili kotizaciju za prošlogodišnju sezonu 2015./2016. da to učine najkasnije do prijave momčadi za novu sezonu 2016./2017. Ukoliko ne izvršite uplatu prošlogodišnje kotizacije ili ne zatražite izuzeće plaćanja dopisom, nažalost, nećemo biti u mogućnosti dopustiti Vam igranje nove sezone. Bez Vaše kotizacije nismo u stanju platiti troškove organiziranja KMNL. Ukoliko neka župna zajednica nije u stanju platiti kotizaciju molimo župnike da nas o tome obavijeste dopisom u kojem tražite izuzeće plaćanja kotizacije za Vašu župnu momčad, kako bismo u tom slučaju, mogli obavijestiti nadležne iz Ordinarijata o Vašoj nemogućnosti plaćanja, te pronaći novi izvor financiranja.


S poštovanjem!    

Mladen Jurić, Povjerenik za KMNL

dr. sc. Mihael Prović, Povjerenik za mlade