Osvrt na IX. kolo KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.''

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 19 Prosinac 2017

U devetom kolu KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'', odigrano je 10 utakmica prve i druge lige. Kolo je obilježilo nekoliko utakmica u kojima je došlo do neočekivanih i nepredvidivih rezultata.

U prvoj ligi, ekipa iz Dugog Rata doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni, izgubivši od ekipe sa Kmana 8:2. Usprkos visokom porazu, Dugi Rat i dalje drži prvo mjesto na tablici, a Sućidar i Sv. Duje ostaju na drugom, odnosno trećem mjestu. Valja naglasiti kako je ovo kolo ekipa Sv. Duje doživjela prvi neriješeni rezultat u ovoj sezoni, ostavši protiv Sv. Ante - Poljud 3:3. Također, Kman se visokom pobjedom protiv Dugog Rata popeo sa sedmog na peto mjesto tablice I. KMNL-e.

U skupini A druge lige, Duće su jedina ekipa (od njih 26) koja još uvijek nema niti jedan poraz. Ovo kolo su uvjerljivo dobili Kocunar sa 3:7. Ekipa Sv. Roka iz Jesenica ostaje na drugom mjestu usprkos iznenađujućem porazu od CBS-a (3:2), koja se tom pobjedom protiv Jesenica podigla sa zadnjeg mjesta na tablici. Pobjedom 2:6 protiv Mejaša, momčad sa Ravnih Njiva prelazi sa četvrtog na treće mjesto.

U skupini B druge lige, poredak prve tri ekipe ostaje nepromijenjen. Tako prvo mjesto zauzima Mertojak, drugo Aržano, a treće ekipa iz Kaštel Lukšića.

Što se tiče najboljih strijelaca, u prvoj ligi je to Josip Cikojević (Kman) sa 18 postignutih pogodaka, a u drugoj ligi Ivan Šimunović (Kaštel Lukšić) sa 17 postignutih pogodaka.