Predstavljanje KMNL ekipa: Brda (Split)

Published: 23 Studeni 2017
2038 puta

Malonogometna ekipa župe Materinstva Blažene Djevice Marije sa Brda, član je Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.'' od sezone 2008./09. Ekipa je osnovana na inicijativu mladih iz župe, uz podršku tadašnjeg župnika don Zdravka Vučka.

Malonogometna ekipa sa Brda, aktivna je u svojoj župi na brojne načine: druže se na vjeronauku za mlade petkom navečer, pomažu župniku don Darku Matijeviću u raznim župnim akcijama, pojedini igrači su bili članovi zbora mladih… Ono što je posebno zanimljivo jest da su baš svi igrači trenutačne malonogometne ekipe bili ministranti u župi. Također valja napomenuti kako je trenutna ekipa daleko najmlađa u prvoj KMNL-i. Samo tri igrača nisu srednjoškolci. Najzapaženiji rezultat ekipe sa Brda bio je osvajanje druge lige u sezoni 2009./10.

Trenutni voditelj je Krešimir Grčić, a ekipu čine sljedeći igrači: Zdravko Vukelić, Ivan Katavić, Ivan Martić, Leon Šarić, Ivan Drča, Mate Zorica, Matko Grčić, Roko Prnjak, Hrvoje Kunac, Ivan Gaće, Mladen Škare, Marino Perkušić i Bruno Stojanac.