Predstavljanje KMNL ekipa: Sv. Frane - Split

Published: 02 Studeni 2017
2553 puta

Ekipa sv. Frane iz Splita je član Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.'' već šest sezona. Ekipa je osnovana na inicijativu mladih koji su se tada okupljali u samostanu sv. Frane. Ideju su odmah podržali župnik fra Žarko Relota i tadašnji vikar fra Roko Bedalov. Fra Žarko Relota je još uvijek župnik župe Svetog Stjepana pod borovima, a sada  ujedno i gvardijan samostana Svetog Frane na Obali. Malonogometna ekipa sv. Frane je također aktivna u župi na razne načine da se rado odaziva na sportske i ostale manifestacije koje organizira župa te se uključuje u razne župne projekte (organizacija proslava, blagdana, putovanja…).

Od značajnijih sportskih uspjeha u KMNL-i valja izdvojiti kako su u drugoj sezoni igranja lige (2013./14.), iz druge ušli u prvu ligu te dobili nagradu za najboljeg golmana (Ljubo Miloš). Iduće sezone (2015./15.) ekipa sv. Frane je osvojila treće mjesto u prvoj KMNL-i te dobila nagradu za fair play, kao i za najboljeg igrača prve lige (Paško Čuljak).

Trenutni voditelj (ponekad i igrač) je Tihomir Burazin, a ekipu čine sljedeći igrači: Ivan Bulat, Antonio Martinis, Ante Burazin, Saša Fradelić, Duje Šunjić, Antonio Ćukušić, Luka Lerotić, Luka Akrap, Josip Subašić, Frane Subašić, Vinko Bojić, Ivan Labetić, Ante Bekavac, Pero Jugović i Božo Vukušić.