Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Održan novi "IGNIS" susret za mlade u splitskoj župi Pohođenja BDM na Spinutu

Napisao 
Published: 28 Siječanj 2020

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom „IGNIS“ organizirala je u ponedjeljak, 27. siječnja, u crkvi Pohođenja BDM na splitskom Spinutu susret za mlade. Ime prvog velikog „IGNIS“ susreta u novoj 2020. godini bilo je „Bogu se nikad ne žuri, ali On nikad ne zakasni“.

Kroz emotivno svjedočanstvo studenti i prisutni vjernici mogli su poslušati patnje mlade studentice koja je veliki dio svog života provela u bolima uslijed svojeg teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazila. Uistinu je uvidjela svoju patnju kroz bol, ali i neizmjernu tugu svojih najbližih koja je posebno pogađala, kako je izrekla u vlastitom svjedočanstvu.

Svoje životne prepreke pokušala je prebroditi na razne načine, ali priznala je vjernicima kako nikad nije posustajala u svojoj vjeri koja joj je kroz svaku patnju i bol davala veći smisao. Istinski je vjerovala te je bila uz svoga Spasitelja. Smatrala je da će joj Gospodin pomoći, ako ona ostane Njemu potpuno vjerna i odana; kroz molitve i stalni razgovor.

Izrekla je kako su njene molitve su uslišane. Najveće životne patnje su iza nje i priznaje kako danas može normalno funkcionirati obavljajući svoje svakodnevne obveze.

„U toj borbi treba uživati, svi imamo svoj križ, moj križ je bio bolest, sutra može biti nešto sasvim drugo i tako je svim ljudima. Tom križu trebali bismo dati neki smisao, jer u toj borbi sve naše patnje prožete kroz taj teški križ postat će jedna velika ljubav u kojoj se borimo za sebe uz pomoć Spasitelja. Smatram da je to moj put, to je moj život na putu ka vječnosti, uvijek sam željela tako razmišljati. Vjerujem da je takvo razmišljanje u potpunosti ispravno i dobro“, zaključila je u emotivnom svjedočanstvu studentica.

Svećenik u župi Pohođenja BDM na splitskom Spinutu don Danko Kovačević istaknuo je da je Bog onaj koji nas uvijek u našem životu ozdravlja i oslobađa svojom prisutnošću.

„Križ bolesti prema svjedočanstvu koje smo čuli može učiniti svakog čovjeka da raste iznova“, istaknuo je osvrćući se na svjedočanstvo studentice.

Nadalje don Danko se kroz početni nagovor obratio svim vjernicima s posebnim naglaskom na mlade te je rekao kako u ovom vremenu čovjek zbog preopterećenosti radom je u potpunosti zaboravio na slavljenje Spasitelja, pa uslijed toga traži razne načine u kojima će provoditi svoje vrijeme.

„Pokušali smo probuditi i tu svijest mladim ljudima kroz ovaj susret. Slobodno vrijeme nas oslobađa i uvelike ono ima smisao, ako se stavimo na raspolaganje Njemu, našem Bogu. Trebamo u tom vremenu koje imamo kroz molitvu, susret, gozbenost života te kroz žrtvu tražiti tragove Božje prisutnosti u svemu što lijepo i istinito“, kaže don Danko te nadodaje kako On našem radu uvijek daje puni smisao.

„Mladi se ne trebaju bojati jer kroz kršansku zrelost će uvidjeti koliko su spremni i zreli, a u konačnici će ih na njihovom putu uvijek čekati Spasitelj“, zaključio je te je uz to izrekao kako nam je snagom Božje riječi potrebno živjeti u sadašnjosti, bez opterećenosti žalovanja za prošlošću ili brigom za budućnošću. To je ona mreža srdaca u moru života kroz koju će poglavit mladi moći izgraditi onu mrežu ljudi u kojoj Bog nadopunjuje našu svakodnevicu.

Članica „IGNIS – a“ Ines Karalić na kraju je rekla kako je glavna poruka cijelog susrete uvidjeti Božju prisutnost te shvaćanje činjenice da Bog nikad ne zakasne i uvijek se pojavi u ključnom trenutku u našem životu.

Karizmatski susret za mlade u crkvi Pohođenja BDM na splitskom Spinutu tradicionalno je završio klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susret su glazbeno animirali članovi „IGNIS“ – a Karmen Perišin i Antonio Jurkić.