Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2VIS „Veritas aeterna" održao koncert u sklopu manifestacije „Humanitarnog Adventa svetog Ante na Poljudu“

Napisao 
Published: 09 Prosinac 2019

U radosnoj adventskoj atmosferi vokalno instrumentalni sastav „Veritas aeterna“, u drugoj nedjelji Došašća, 8. prosinca, održao je koncert u franjevačkom samostanskom dvoru ispred crkve svetog Ante na Poljudu. Ovaj događaj dio je manifestacije „Humanitarnog Adventa svetog Ante na Poljudu“  u organizaciji Frama – e Poljud.

U prošloj, prvoj nedjelji Došašća humanitarnu večer animirao je VIS Agnus, a ovu nedjelju, glazbeni ugođaj predvodili su studenti i mladi pjevači i svirači iz VIS – a Veritas aeterna, koji su u 60 minutnom koncertu izveli 16 adventskih, svojih autorskih te popularnih religioznih pjesama.

Predsjednik Frama – e Poljud Ivan Jukić, rekao nam je kako se Frama trudi slaviti Krista na ovaj, njima specifičan način.

„Želimo se pripremiti za ovaj Božić kroz ovakve radosne događaje, jer je i sami Božić i adventsko vrijeme najveseliji dio godine. Nije nam cilj komercijalizirati vrijeme Adventa“, rekao je, te je nadodao da im je najveća želja kroz ovaj projekt slaviti prvenstveno novorođenog Isusa Krista, našeg Spasitelja.

Ističući događaj  humanitarnog karaktera, kaže da su u nedjeljama Došašća za sve posjetitelje pripremili adventske vijence, anđele i vjerske magnete koje prodaju. Uz to prodaju razna božićna jela i pića. Dio zarede od prikupljene prodaje dodijelit će osobama i obiteljima kojima je to najpotrebnije.

„Smatramo da ćemo tim humanitarnim djelom nekome uljepšati i ovaj Božić“, zaključuje.

Fra Tomislav Hrstić, župnik splitske župe svete Trojice na Poljudu i duhovni asistent Frama – e Poljud objašnjava kako je ova ideja božićnog ugođaja u franjevačkom samostanu svetog Ante jedna lijepa priča mladih u zajedništvu.

„Oni su se za ovo pripremali te su pozvali sve mlade, ali i sve vjernike koje će njima i nama biti blizu u slavljenju Krista. Ovaj događaj je humanitarnog karaktera i prožet je kroz vjeru“, kaže Hrstić.

Rekao je da rad i angažman Frama – e Poljud opravdaju njihovi susreti i prigodne molitve krunice poslije svakog susreta. Istaknuo je da je to jedno veliko bogatstvo, te da ih zbog toga oni neizmjerno cijene i podupiru u radu.

„Mladi se danas ne smiju bojati svjedočiti svoju vjeru, moraju prije svega biti hrabri navjestitelji i to svojim životom prikazivati i davati primjer svim drugim ljudima“, zaključuje.

Već iduću, treću nedjelju Došašća, u samostanskom dvoru ispred crkve svetog Ante nastavit će se manifestacija humanitarnog Adventa. Advent će glazbeno animirati vokalno instrumentalni sastav ABBA.