Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Započele svete Mise zornice u studentskom domu na Kampusu

Napisao 
Published: 02 Prosinac 2019

U kapelici bl. Ivana Merza, u studentskom domu dr. Franjo Tuđman, u ponedjeljak 2. prosinca slavljena je prva sveta Misa zornica.

Sve vjernike na početku prve zornice,  u kapelici bl. Ivana Merza na splitskom Kampusu, srdačno je pozdravio dr. don Mihael Prović, duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu i predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije.

„Vjerujem da ćete se uspijevati svako jutro malo ranije buditi i samim time molitvom započinjati vaš novi dan“, rekao je na početku, te je vjernicima poručio da pokušaju zamoliti Boga da ih prati na ovom milosnom putu kroz Došašće te da im oprosti sve  grijehe kako bi uistinu mogli ovog Božića doživjeti radost susreta s Isusom Kristom.

„Siguran sam da će nam se u ovom vremenu Došašća promijeniti neka naša razmišljanja, vjerujem da ćemo promijeniti svoje ponašanje te samim time svjesno i zdravorazumski razabrati što nam je bitno, a što manje bitno u ovozemaljskom životu“, poručuje Prović.

Osvrćući se na životnu priču, rekao je vjernicima da ako u svome životu nemaju Boga kao nekog tko je njihov centar svijeta, sve ono drugo što će ih okruživati postat će im potpuno besmisleno.

„Neka ovo vrijeme Došašća bude zaista vrijeme milosti, odricanja, dobrih djela i vrijeme molitve“, zaključio je.

Svete Mise zornice slavit će se svako jutro od ponedjeljka do petka u 6:30h u kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu, a predvodit će ih duhovnik splitskih studenata dr. don Mihael Prović.