Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Završio je šesti po redu volonterski projekt "72 sata bez kompromisa"

Napisao 
Published: 20 Listopad 2019

U nedjelju 20. listopada svetom Misom koju je predvodio pater Hrvoje Mravak uz koncelebraciju don Borisa Jozića i svećeničkih novaka Ivana Bunete i Bruna Vučkovića  u velikoj dvorani studentskog doma dr. Franjo Tuđman završio je šesti po redu veliki volonterski projekt Studentskog katoličkog centra „72 sata bez kompromisa“.

Pater Hrvoje Mravak čestitao je svim sudionicima volonterima koji su smogli snage u ovom projektu te su time dali puninu sebe u pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

„U našem društvu postoji praznina, te praznine upotpunjujemo pomaganjem bližnjemu. Sigurno je sudjelovanje u projektu „72 sata bez kompromisa“ bila jedna dobra prilika upotpunjavanja tih praznina“ – istaknuo je pater Hrvoje Mravak koji je nadodao da nigdje ovakvi projekti nemaju toliki utisak na ljude kao ovdje u gradu Splitu.

„Kroz sve ove aktivnosti i sve naše molitve, Bog želi da ga u situacijama prepoznajemo uz suosjećanje prema onima kojima je to najpotrebnije - tu je zapravo Bog i tu ga prepoznajemo“ – zaključio je u propovijedi pater Mravak.

Napomenuo je da bi bilo lijepo nastaviti ovakva djelovanja, te samim time prenositi drugima svoja iskustva kako bi se taj plamen darovne ljubavi širio još više gradom Splitom.

Monika Domazet, iz splitskog SKAC – a te jedna od glavnih organizatorica ovogodišnjeg volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“ nije krila zadovoljstvo nakon provedene akcije te se okupljenima obratila na kraju svete Mise na Kampusu.

„Neki od vas su prikupljali namirnice, neki su čistili okoliš ili su uređivali javne površine, mnogi od vas su se družili s osobama koji iz nekog razloga imaju psihička ili fizička oštećenja, družili ste se sa starijima i nemoćnima. Tako bi mogla u nedogled  o svakoj akciji kojih je ove godine u Split i okolici bilo preko pedeset. Ono što želim istaknuti je da ste napravili daleko više nego što ste svjesni. Hvala vam na tome u ime cijelog organizacijskog tima projekta „72 sata bez kompromisa“! Vi ste vratili ljudima dostojanstvo i radost“ – emitivno se okupljenima obratila Monika Domazet iz Studentskog katoličkog centra, SKAC Split.

Na kraju svete Mise koju je animirao Zbor mladih župe Gospe u Siti iz Strožanca, mnogobrojni volonteri kojih je ove godine na projektu „72 sata bez kompromisa“ u Splitu bilo preko 600 družili su se u studentskoj menzi na Kampusu uz prigodni domjenak.